Halse reuzen Romeo en Juliette gaan terug naar de school

C21
Halle_carnaval
 

Halse reuzen Romeo en Juliette gaan terug naar de school

Dsc_8012_01__large_
 
Dsc_8024_01__large_
 
Dsc_8029_01__large_
 
Dsc_8034_01__large_
 
Dsc_8045_01__large_
 
Dsc_8061_01__large_
 
Dsc_8085_01__large_
 
Dsc_8095_01__large_
 
Dsc_8098_01__large_
 
Dsc_8100_01__large_
 
Dsc_8102_01__large_
 
Dsc_8104_02__large_
 
Dsc_8072_01__large_
 

De Halse reuzen Romeo en Juliette waren maandag te gast in de lagere school van het Heilig Hart&College in Halle. Het reuzenkoppel kreeg een warm ontvangst van de kleuters, waarna ze getuigen mochten zijn hoe een reus aangekleed wordt en wat er onder die grote kleren verborgen zit.

Het idee kwam van juf Mieke Desomer die de komst van de reuzen goed had voorbereid, zo schilderde zij zelf reuzenvoetstappen op de speelplaats tot aan het ‘Reuzenlokaal’. Hier ontvangt Mieke alle klassen van de school om de leerlingen kennis te laten maken met het Reuzenerfgoed. Naast de voetstappen die juf Mieke maakte met de echte schoenen van Reus Vaantjesboer, leerde ze de kinderen reuzenhoofden maken in papier-maché, voor de oudere kinderen is er het verhaal van ‘Sjakie en de bonenstaak’. Op een tafeltje liggen dan attributen, Halse Krotten, Noveenbroodjes en dingen die met de Halse Reuzen te maken hebben. Juf Mieke probeert op deze manier de kinderen wat bij te leren over onze cultuur en het Halse reuzenerfgoed.

De confrérie van de Vaantjesboer droomt stiekem dat de Halse reuzen onderdeel worden in de leerstof in het lagere onderwijs en van een echte tournee langs de scholen. Op de speelplaats waren de kinderen gepassioneerd aan het toekijken hoe de leden van de confrérie Romeo en Juliette aangekleed werden, waarna een echte groepsfoto met het verloofde paartje volgde.

Op 2 juni trouwen Romeo en Juliette in de Sint-Martinusbasiliek in Halle, waarop de  kinderen zullen uitgenodigd worden.


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief