Voor het eerst ook publieksprijs tijdens carnaval Halle! en hoe je Halle kan bereiken tijdens Carnaval ?

C21
Halle_carnaval
 

Voor het eerst ook publieksprijs tijdens carnaval Halle! en hoe je Halle kan bereiken tijdens Carnaval ?

Dsc_9098_01__large_
 

Hoe Halle tijdens carnaval bereiken?
Met carnaval Halle is het centrum nauwelijks of niet bereikbaar. Om veiligheidsredenen worden er op verschillende locaties ook wegversperringen geplaatst. De wagen laat je dus het best thuis. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven: treinen en bussen en zelfs gratis nachtbussen brengen je naar Halle en naar huis!

Maak gebruik van de carnavalsbussen?
De stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland en De Lijn zorgen er ook dit jaar voor dat je tijdens de dolle nachten veilig thuis geraakt. Dit aanbod is gratis en je bent meteen ook verlost van alle parkeerzorgen.

De carnavalsbussen bedienen het Pajottenland en de Zennevallei en vertrekken steeds aan het station van Halle. Ze rijden uit vanaf het ogenblik dat de gewone dienstregeling is afgelopen.

Een overzicht

lijn

 

Zaterdagnacht

zondagnacht

maandagnacht

11

Halle - Sint-Pieters-Leeuw - Vlezenbeek

elk uur

elk uur

elk uur

22

Halle -Pepingen - Gooik - Herne

om 2u - 4u - 6u

niet

niet

33

Halle - Essenbeek - Lembeek

elk uur

elk uur

elk uur

44

Halle - Breedhout

elk uur

elk uur

elk uur

55

Halle - Beersel -Ruisbroek

elk uur

elk uur

elk uur

66

Halle - Oudenaken -Lennik

om 1u - 2u30 –

4u -5u30

niet

niet

Ook overdag is het openbaar vervoer het veiligste transportmiddel. De volledige dienstregeling kan je raadplegen via www.nmbs.be en www.delijn.be. Opgelet: de bussen kunnen tijdens de verschillende stoeten wel afwijken van hun vertrouwde route.

Wil je toch met de wagen komen?

Wil je toch met de wagen naar de feestzone komen? Parkeer dan aan één van de stadsrandparkings:

 • Nederhem en Spoorwegstraat (bereikbaar via Felix Roggemanskaai)

 • Parking station

 • Parking Welkomstlaan en omgeving

 • Parking Gooikenaar (bereikbaar via Ninoofsesteenweg)

 • Parking a/d Victor Baetensstraat (stadsparking Gamma)

Voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een beperking

Halattraction en de stad Halle vinden het belangrijk dat carnaval een toegankelijk feest waar iedereen van kan genieten. Daarom worden er opnieuw op verschillende locaties parkeerplaatsen voorbehouden voor mensen met een beperking.

Dat is onder meer het geval op de

 • parking Slachthuisstraat (bereikbaar via Zuster Bernardastraat) Deze parking is ideaal voor feestvierders die de stoet willen volgen op de tribune op het Oudstrijdersplein

 • parking Nederhem (bereikbaar via de Roggemanskaai en de Spoorwegstraat)

 • parking Monseigneur Senciestraat. Dat is de kleine parking naar de parking van sportcomplex De Bres. Deze parking is (uitzonderlijk) bereikbaar via de Brusselsesteenweg.  Wegrijden kan via Meiboom. Zaterdagvoormiddag is deze parking niet bereikbaar door de verplaatste markt.

Wil je met de fiets komen?

De weergoden geven overwegend droog weer met soms wat zon, ideaal fietsweer dus! Je fiets parkeren doe je het best op één van volgende locaties:

 • Fietsparking & Fietspunt station Halle

 • Fietsparking zwembad Sportoase Hallebad

 • Fietsparking De Meiboom

 • Fietsparking Slachthuisstraat

Waar kan ik de carnavalsstoeten het best bewonderen?

Tijdens carnaval rijden er verschillende stoeten uit waarbij de carnavalsgroepen vol trots hun praalwagens en kostuums showen. Hierdoor is een groot deel van de stad niet bereikbaar voor het verkeer. Het publiek kan er alvast honderduit genieten van de Halse carnavalspracht.

Zaterdag 30 maart 2019: Deuvelstoet

De Deuvelstoet vertrekt om 15u55 in de Jubellaan. Vervolgens rijdt het prinselijk gezelschap via Biezeweide, Sint-Rochusstraat, Bospoortbrug, Arkenvest, Louis Theunckensstraat, Minderbroederstraat, Volpestraat en Melkstraat naar de Grote Markt.

Omleiding verkeer

Er wordt een omleiding voorzien richting centrum via de Halleweg, Eugène Ysayestraat, Welkomstlaan en de Melkerijstraat. Voor het verkeer komende van het centrum richting Sint-Rochus (Nijvelsesteenweg) wordt er een omleiding voorzien via de Nijverheidsstraat, Villalaan en Welkomstlaan.

Zondag 31 maart: Carnavalstoet

De carnavalstoet vertrekt om 14u aan de Rood-Kruisstraat. Vervolgens rijdt de stoet langs de Jubellaan, Brouwerijstraat en Biezeweide richting Sint-Rochusstraat, Vandenpeereboomstraat, Nederhem, Fons Vandemaelestraat, Willamekaai, Basiliekstraat, Arkenvest, Louis Theunckensstraat, Minderbroederstraat, Volpestraat en via de Melkstraat naar de Grote Markt. 

Vanaf de Grote Markt verplaatsen de praalwagens zich via Vondel, Parklaan, Basiliekstraat, Bospoortbrug en Vogelpers terug naar de Biezeweide waar ze zich opstellen voor de Lichtstoet.

Zondag 31 maart: Lichtstoet

De lichtstoet vertrekt om 20u44 ter hoogte van de Biezeweide. Nadien rijdt de lichtstoet via Sint-Rochusstraat, Bospoortbrug, Basiliekstraat, Arkenvest, Louis Theunckensstraat, Oudstrijdersplein, Minderbroederstraat, Volpestraat en Melkstraat richting Grote Markt. Tijdens de lichtstoet is de Vandenpeerboomstraat opnieuw bereikbaar tot aan de Melkerijstraat.

Vanaf de Grote Markt verplaatsen de praalwagens zich via Vondel, Parklaan, Basiliekstraat, Willamekaai, Fons Vandemaelestraat, Scheepswerfkaai en Robert Lariellestraat richting Bergensesteenweg.

Omleiding verkeer

Het verkeer komende van Sint-Rochus kan richting centrum via de Halleweg, Eugène Ysayestraat, Welkomstlaan en de Melkerijstraat.

Maandag 1 april: Krottenmaandagstoet

De krottenmaandagstoet vertrekt om 18u44 vanaf de Jean Laroystraat via de Fons Vandemaelestraat naar de Willamekaai, Basiliekstraat, Parklaan, Vondel, J. Possozplein naar de Grote Markt. 

Info: openbaar domein - mobiliteit | mobiliteit@halle.be | T 02 365 95 10

Voor het eerst ook publieksprijs tijdens carnaval Halle!

De mening van elke carnavalist en elke feestvierder telt. Daarom wordt er vanaf dit jaar tijdens carnaval Halle ook een publieksprijs uitgereikt. Stemmen kan vanaf zondagmiddag 14u33!

Op maandagavond zal de spanning opnieuw te snijden zijn op de Grote Markt. Welke carnavalsgroep wint carnaval Halle 2019? Wie wint de prijs voor de mooiste char of het mooiste kostuum? En vanaf dit jaar wordt er ook een publieksprijs uitgereikt!

In deze poll gaan we niet op zoek naar de grootste of kleurrijkste carnavalsgroep. Wel willen we achterhalen welke carnavals- of vriendengroep de fijnste indruk heeft achtergelaten bij het grote publiek.

Deelnemen kan via onze stadsapp. Daar krijg je een overzicht van alle groepen. Niet alfabetisch maar wel volgens hun plaats in de zondagsstoet. Wie deelneemt, beschikt dus meteen ook over de stoetvolgorde.

Stemmen kan vanaf zondagmiddag 14u33 (start van de zondagstoet) tot maandag 20u44 (krottenworp). Van zodra de stemming is afgesloten, worden er automatische enkele winnaars aangeduid. Zij krijgen een waardebon (€ 50) aangeboden door de Verenigde Handelaars.

Download nu al de handige stadsapp!

Wacht niet tot zondagmiddag maar download nu al jouw stadsapp. Dat kan via de Google Store en de App Store. Zoek op Halle of stad Halle.

Je kan hem ook downloaden via deze links

De stadsapp serveert je dagelijks nieuws uit Halle. Niet enkel van de stad maar ook van de verenigingen en handelaars. Voorts laat de app je tijdig weten wanneer je het huisvuil moet buiten zetten maar ook of er werken zijn in de stad. Met onze stadsapp ben je dus altijd goed geïnformeerd.

Info: communicatie stad Halle | cos@halle.be | T 02 365 96 00 of T 0473 208 150

Brouwen van de prins wordt ons hoogtepunt, glimlacht het prinsenpaar

Het verwekken van het vrouwelijk schoon en het brouwen van de prins, dat moment zaterdagmiddag wordt volgens prins Peter Menten en prinses Cindy Vanopphem het hoogtepunt van carnaval Halle 2019!

De voorbije dagen waren al enorm druk voor het gloednieuwe prinsenpaar.

Prins Peter en prinses Cindy: “We hebben geprobeerd om naar zoveel mogelijk activiteiten te gaan. We brachten onder meer een bezoekje aan verschillende woonzorgcentra zoals De Maretak en Lucie Lambert. Er stonden tal van char-dopen in onze agenda. We waren aanwezig op de prikkelarme kermis. En donderdagavond mochten we ons kostuum afhalen bij Jos Appelmans. Dat was toch wel een zeer bijzonder moment”.

Het beloven alvast spannende dagen te worden voor het prinsenpaar. Zij kijken vooral uit naar de zaterdagmiddag.

Prins Peter en prinses Cindy: “Dat klopt. Eerst is er de Deuvelstoet met nadien het verwekken van het vrouwelijk schoon en het brouwen van de prins. Op dat ogenblik worden we officieel voorgesteld aan het grote publiek. Daar worden we nu al zenuwachtig van. Opstaan voor zo een massa volk, dat zal ongetwijfeld een hoogtepunt worden”.

Hieronder vind je alvast nog eens het volledige programma-overzicht

Zaterdag 30 maart

15u55 Vertrek van de deuvelstoet vanop de Biezeweide
16u33 Aankomst van de deuvelstoet op de Grote Markt
16u55 Brouwen van de prins en verwekken van het vrouwelijk schoon
18u33 Aankleden van de kleine vaantjesboer op de Beestenmarkt
22u33 Halle duikt zijn eerste dolle nacht in

Zondag 31 maart

09u44 Kaarsofferande in de basiliek door de Gilles & Pierrots van Groot Halle
10u22 Pronkzitting in het historische stadhuis
12u11 Kaarsofferande in de Sint.-Rochuskerk door de Gilles & Paysannes van Sint-Rochus
14u00 Vertrek van de reuze reclamestoet vanop St.-Rochus
14u33 Vertrek van de carnavalstoet vanop St.-Rochus
16u33 Doortocht van de carnavalstoet over de Grote Markt
20u44 Vertrek van de grote lichtstoet, met doorlopende shows van de Halse carnavalgroepen
21u22 Doorkomst van de lichtstoet op de Grote Markt
23u55 Verrassingsoptreden op de Grote Markt
00u33 Halle duikt in zijn tweede dolle nacht

Maandag 32 maart

09u33 Bezoek aan het woonzorgcentrum Zonnig Huis
11u00 Bezoek aan de assistentiewoningen Centrum Van Koekebeek
18u44 Vertrek krottenmaandagstoet
21u11 Krottenworp op de Grote Markt, met als hoofdprijs de gouden krot (waarde € 500)
21u33 Prijsuitreiking carnval 2019

22u22 Monstervuurwerk vanop de Graankaai
23u11 Verbranding van carnaval 2019 op Oudstrijdersplein door de Gilles & Pierrots van Groot Halle
23u33 Verrassingsoptreden op de Grote Markt
00u11 Verbranding van carnaval 2019 op de Biezeweide door de Gilles & Paysannes van St.-Rochus
00u22 Halle duikt in zijn derde en laatste dolle nacht  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief