Carnaval Halle gaat niet door op 21, 22 en 23 maart 2020

Halle_carnaval
 

Carnaval Halle gaat niet door op 21, 22 en 23 maart 2020

Starq__groot_
 
Sh2_4702__aangepast_
 

Carnaval Halle 2020 wordt uitgesteld. Het carnavalsfeest in Halle wordt op vraag van gouverneur De Witte uitgesteld. We begrijpen dat dit een zware opdoffer is voor de duizenden carnavalisten die al weken toeleven naar dit feest, maar de maatregel is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus in ons land zoveel mogelijk te vertragen.

Vanmiddag hebben de burgemeesters een overleg met gouverneur Lodewijk De Witte om te overlopen welke maatregelen genomen moeten worden in het belang van de volksgezondheid. Maar de gouverneur contacteerde vanmorgen al de burgemeester met het advies om het carnavalsfeest niet te laten doorgaan op zaterdag 21, zondag 22 en maandag 23 maart.

Eerder kregen steden en gemeenten al het advies om indoor evenementen met meer dan 1000 deelnemers te verbieden gedurende de maand maart. Hoe dichter mensen op elkaar zitten, hoe groter immers de kans op een besmetting. Carnaval is weliswaar geenindoor evenement maar tijdens de stoet en tijdens de festiviteiten op de Grote Markt zitten mensen wel zeer dicht op elkaar. En dus raadt de gouverneur aan om het carnavalsfeest niet te laten doorgaan. Ook de carnavalskermis wordt om die reden uitgesteld.

Voor het kindercarnaval werkt Halattraction een alternatieve verkiezing uit. Een advies dat misschien verwacht was maar toch hard aankwam bij carnavalsorganisator Halattraction en de stad Halle. Maar uiteraard hebben we alle begrip voor de noodzaak van de maatregel. We begrijpen ook dat veel carnavalisten ontgoocheld zullen zijn. Dit is een feest waar ze al maanden naar uitkeken en toegeleefd hebben. Maar om het met de woorden van viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) te zeggen: “Op dit moment moeten we allemaal solidair de gezondheidszorg en dus ook elkaars gezondheid vooropstellen”. Ook wie niet tot een risicogroep behoort, draagt immers een verantwoordelijkheid naar de rest van de bevolking. Dat is ook de reden waarom we als de stad de aanbevelingen zeer ernstig nemen.

Dan toch een zomercarnaval?

Maar de stad en organisator Halattraction blijven niet bij de pakken zitten en hebben intussen al de eerste contacten gelegd voor een plan B. Tijdens een eerste spoedvergadering werd vrij snel geconcludeerd dat een zomers carnavalsfeest in de maand september een fijn alternatief zou zijn. Hallenaren dromen immers al jaren van een zomercarnaval. Op die manier zijn de inspanningen die de carnavalsgroepen reeds geleverd hebben, geen maat voor niets geweest. En uiteraard hopen we dat tegen dan de coronazorgen van de baan zijn. Meer details kunnen we hier voorlopig niet over geven omdat er eerst nog een hele reeks organisatorische kwesties met de carnavalsgroepen,de horeca, de foorkramers en de veiligheidsdiensten moeten uitgeklaard worden.

Horecazaken, carnavalsgroepen of andere mensen die een praktische vraag hebben, kunnen ons tussen 17u en 19u contacteren via onze stadsapp, Messenger en het telefoonnummer 02 365 96 11 en via communicatie@halle.be.. Foorkramers kunnen met hun vragen terecht bij Halattraction-voorzitter Jos Appelmans bij 0496 27 33 79. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 05 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief