Prikkelarme kermisdag heel wat blije gezichtjes

C21
Halle_carnaval
 

Prikkelarme kermisdag heel wat blije gezichtjes

Dsc_8109__groot_
 
Dsc_8105_01__groot_
 
Dsc_8054__groot_
 
Dsc_8058__groot_
 
Dsc_8060__groot_
 
Dsc_8068__groot_
 
Dsc_8077__groot_
 
Dsc_8078__groot_
 
Dsc_8081_01__groot_
 
Dsc_8111__groot_
 

  Voor het derde jaar tijdens de carnavalsperiode is Halle één groot pretpark met maar liefst 120 kermisattracties. Maar voor sommige kinderen en volwassenen kunnen de vele visuele en luide prikkels soms een storende factor zijn. Speciaal voor hen was er donderdag een prikkelarme kermismiddag!

Organisator Halattraction had met de kermisuitbaters afgesproken om donderdagnamiddag tussen 15u en 17u de verlichting maximaal te doven en de muziek tot een minimum te herleiden. Dat was een hele opluchting voor kinderen met autisme, epilepsie of kinderen die overgevoelig zijn voor sterke lichteffecten of te luide muziek. Want deze prikkels veroorzaken bij hen vaak heel wat stress.

Anneke Corijn, die zelf een dochtertje heeft met een beperking, lanceerde in 2019 het idee om eens een prikkelarme kermisdag te organiseren. Haar vraag werd opgevangen door het team van Radio Victoria, die mee de schouders onder de vraag zetten.

Voor deze prikkelarme kermisdag dit jaar mocht zij ook rekenen op de hulp van carnavalisten die vrijwillig een handje kwamen toesteken om de kinderen op een veilige manier te kunnen laten genieten van de attracties.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief