Prins Hans en prinses Saskia openen carnaval HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Prins Hans en prinses Saskia openen carnaval HALLE

Editiepajot_halle_prinsen_1_gr_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prinsen_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_halle_prinsen_2_kl_foto_merckx
Editiepajot_halle_prinsen_2_gr_foto_merckx
 
Edsitiepqajot_halle_prinsessen_2_gr_foto_merckx
Editiepajot_halle_ambas_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_halle_prinsen__3_grfoto_merckx
 
Edsitiepqajot_halle_prinsessen_1gr_foto_merckx
 

Het carnavalseizoen begint jaarlijks op 11 november om 11.11 uur. In Halle kan men zo lang niet wachten. De Orde van de Prinsessen (de schoenste societeit van Halle) begint er al mee op 10 november. Dan nemen ze de prinses van 2009 op in hun orde.
Hun mannelijke tegenpolen, Tastendeuvel of de ‘prinstepolsjte societeit van Halle) nemen de prins van het vorig jaar op in hun orde op 11 november. De opname van de prins en de prinses in hun respectievelijke orde is een traditie die elk jaar opnieuw weer de nodige inzet vraagt van het prinsenpaar en hun gevolg.

Het is niet zomaar een opname. Zowel de prins als de prinses moet zich een waardig lid tonen en dat ook tonen aan de Halse bevolking. Beiden moeten in stoet, met de nodige kledij en opdrachten naar de hofzaal Oud-Rodenem trekken. Niet alleen bij het vertrek, onderweg maar ook in Oud-Rodenem moeten zij nog tal van proeven afleggen.
 
Zo moest prinses Saskia zich op de Grote Markt aan de orde van de prinsessen tonen in groot ornaat met rond haar nek een snoer van elf verschillende soorten salami en moest zijin een open blauwe auto, die voortgetrokken werd door 11 vaantjesboeren in een witte ton de markt opkomen. Zij moest ook 11 man naast zich hebben met een verschillende kleur van slip die later op de avond moest getoond worden. Daar kregen de mannen ook de opdracht om een bh te schilderen in dezelfde kleur. Verder moesten er 22 Froesjeleirs (haar carnavalgroep) in verschillende kostuums van de groep en 11 personen die verschillende personages uitbeelden van de voorbije revues van de carnavalraad. Zij moesten ook een schilderspalet bijhebben.
In Oud-Rodenem moest zij verder een aangepast lied brengen van de Orde van de prinsessen, een sketch van de revue van de carnavalraad naspelen en de andere prinsessen de zumba leren dansen.
 
Tijdens de opname van Saskia werd ook de jaarlijkse ambassadeur van de prinsessen bekend gemaakt. Dit jaar is dat prins Herman (Sluys)
 
 
Prins Hans moest zich om 9.11 uur aanbieden in café De Ridder op de Sint-Rochusstraat
Hij moest er toekomen in een voertuig en verkleed als Waalse haan en geflankeerd door Elf Vlaamse Leeuwen met bokshandschoenen.
Van daaruit vertrok het in stoet naar het prinselijke paleis van nonkel Herman in Rodenem waar nog tal van proeven moesten afgelegd worden.
Zo moest hij er ondermeer een metal versie van een carnavallied zingen, moesten zijn advocaten aantonen dat zij het keukenreglement van Tastendeuvel kenden, moesten zij er 11 carnavalliedjes erkennen, met pingpongballetjes naar elkaar schieten, een mini-char in legoblokjes maken om tot slot 11 Halse duivels te drinken in 11 minuten.
 
 CARNAVALPROGRAMMA
Voor het seizoen 2009-2010 ziet het carnavalprogramma er als volgt uit:
-16 januari 2010: Halle op losse schroeven in CC ‘t Vondel
-30 januari 2010: verkiezing van het prinsenpaar 2010 in CC ‘t Vondel
-13 februari 2010: verkiezing seniorenprinsen in zaal Lindegroen (Buizingen).
-05 maart 2010: Voorstelling hofmaarschalken 2010 en doop van de hofmaarschalken 2009 in zaal Blauw en Geel in de Biezeweide.
-06 maart 2010: kindercarnaval met verkiezing mini-prinsenpaar in CC ’t Vondel.
-13-14 en 15 maart 3 dolle dagen carnaval in Halle
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief