BEERSEL/HALLE/ SINT-PIETERS-LEEUW - Sylvain Chavanel wint Brabantse Pijl

C21

BEERSEL/HALLE/ SINT-PIETERS-LEEUW - Sylvain Chavanel wint Brabantse Pijl

Brabantse_pijl_halle_gr
 
B_p_kl

Na verleden week Dwars door Vlaanderen gewonnen te hebben heeft Sylvain Chavanel na een sterk nummertje ook de Brabantse Pijl met voorsprong gewonnen. Het was voor de eerste maal dat een Fransman deze koers won. Philippe Gilbert eindigde op de tweede plaats. Een andere landgenoot, Frederik Willems eindigde als tweede Belg op de vijfde plaats.

Om 12.30 uur vertrok de Brabantse Pijl vanuit Leuven. Door de slechte weersomstandigheden was het een echte hel en nochtans werd er hard gekoerst in het begin. Door het slechte weer vielen er heel wat bandbreuken en opgaves te melden.
 
Met nog meer dan 150 kilometer voor de boeg kiezen drie renners het hazenpad. Deze drie waren Ermano Capeli, Raymold Smith en Wouter Mol. Bij de doortocht in Halle (foto's) hadden deze drie vluchters zo een 5’40’’ voorsprong op één achtervolger Daan De Jonge en 8 minuten op het peloton.
Bij de eerste doortocht in Beersel was de voorsprong van de drie vluchters 5’16’’ op Daan de Jonge en 9’ op het peloton.
Met nog 59 kilometer te rijden wordt er een groepje van zes achtervolgers gevormd waaronder de Belgen Veuchelen en Steurs. Later komen daar ook de Belgen Stubbe en Maarten Wijnants bij.
 
33 kilometer voor de aankomst worden de drie vroege vluchters ingelopen door 4 renners, zijnde Maarten Weynants, Marcus Zberg, Frederik Veuchelen en Tom Stubbe. Raymold Smith, één van de vroege vluchters moet dadelijk lossen. Bij de voorlaatste beklimming van de Bruine Put komt wat er nog overblijft van het peloton bij de vluchters.
 
Dadelijk springen Nick Nuyens en Sylvain Chavanel uit het peloton. Deze laatste rijdt alleen door. Met nog 20 kilometer voor de boeg, krijgt Chavanel een voorsprong van 30 seconden. Philippe Gilbert gaat dan in achtervolging op de vluchter. Enkele kilometers eerder stond dezelfde Gilbert nog te voet op de Bruine Put.
Bij het in gaan van de laatste ronde komen Jurgen Van Den Broeck, Tom Stubbe en Frederik Willems uit het peloton en gaan op zoek naar Gilbert.
Tien kilometer voor het einde worden eerst Van Den Broeck en Stubbe door het peloton ingerekend. Later wordt ook Willems gegrepen door Visconti en Flecha die uit het peloton ontsnapt waren. Zeven kilometer van het einde wordt als laatste van de achtervolgers op Chavanel ook Gilbert gegrepen door de Willems, Visconti en Flecha. Bij de laatste beklimming van de Alsemberg weet Gilbert zijn drie kompanen los te rijden. Om nog bij Chavanel te geraken was het te laat. Na afloop van de wedstrijd zegde Gilbert dat hij zonder die valpartij op de Bruine Put zeker zou mee geweest zijn met Chavanel.
 
Derde eindigde Juan Antonio Flecha, vierde Giovanni Visconti en vijfde Frederik Willems.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 jun 2024
Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024

archief