BEERSEL - Burgemeester Casaer geeft nog geen toelating voor werken Alsembergsesteenweg

BEERSEL - Burgemeester Casaer geeft nog geen toelating voor werken Alsembergsesteenweg

Dworp_alsembergsesteenweg_gr
 
Dworp_alsembergsesteenweg_kl

In tegenstelling met wat “Aquafin”, initiatiefnemer voor de werken ivm de Collector Dworp, tijdens een informatievergadering in januari verklaarde, wordt de Alsembergsesteenweg, één van de drukste verkeersaders in Beersel, een hele periode (9 maanden) voor alle verkeer(behalve openbaar vervoer, voetgangers en fietsers) afgesloten. Voor de werken die normaal op 14 april zouden beginnen heet burgemeester Casaer (CD&V) echter nog geen toelating gegeven. Hij wil eerste een nieuwe overlegvergadering met Aquafin, de aannemer, politie en De Lijn

 
De werfzone van de werken bevindt zich tussen de Zevenbronnenstraat tot de Panoramastraat(Berg van Jaak).
Het Beerselse schepencollege is bezorgd over de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid van de handelszaken en de verkeersafhandeling tijdens de werken.
Zij gaan ondermeer de aannemer verplichten om borden dat de handelaars bereikbaar zijn en een bord waarop de namen staan van de handelaars in de werfzone.
Voor de handelaars en bedrijven moet er een verkeerstechnische oplossing gevonden worden. De tewerkstelling in de bedrijven moet gegarandeerd blijven evenals de levering en afhaling van goederen.
 
De schoolbussen moeten doorgang hebben door het traject van de werken.
 
De aannemer moet zorgen dat er een aanvaardbare en leefbare oplossing gevonden wordt voor de bereikbaarheid van de woningen die in de werfzone liggen. Zo vraagt het schepencollege voldoende parkeergelegenheid voor of achter de werf. Zij moeten ook tot aan hun woning kunnen voor 8 uur en na 18 uur.
 
Aan de aannemer wordt ook gevraagd om aan het begin en het einde van de werf verkeerslichten te plaatsen om de doorgang van bussen en eventueel ander dringend verkeer toch nog veilig en mogelijk te maken.
 
Tot slot kan ook gezegd worden dat de werf van Aquafin niet kan opgestart worden alvorens het volledige fietspad opnieuw toegankelijk is in de zone van de werf.
 
 
INKOMSTENCOMPENSATIE
Handelszaken of andere ondernemingen kunnen eventueel genieten van een inkomenscompensatie.
Burgemeester Hugo Casaer: “Hebt u een handelszaak of een onderneming en meent u dat u in aanmerking komt voor een inkomenscompensatie dan neemt u best contact op met de dienst openbare werken van de Gemeente Beersel. Alleen de gemeente kan een attest afleveren waarmee een inkomenscompensatie kan verkregen worden bij het Participatiefonds, een federale openbare financiële instelling(website: http://www.fonds.org). Je moet als ondernemer/handelaar evenwel minimum voldoen aan de voorwaarden bepaald in de wet van 03/12/2005 en de uitvoeringsbesluiten van 10/6/2006.”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020

archief