BEERSEL - Wereldrecordpoging petanquen gestart. Al eerste afvaller

C21

BEERSEL - Wereldrecordpoging petanquen gestart. Al eerste afvaller

Editiepajot_ten_blote_1_gr
 
Editiepajot_ten_blote_1_kl
Editiepajot_ten_blote_2kl
 

Om 14u werd op de Feesten Ten Blote te Huizingen het startschot gegeven van de wereldrecordpoging “100 uur Petanque”.

En van bij de start kregen de recordjagers af te rekenen met een serieuze handicap, immers Johnny Karnier, mechanieker van beroep, kwam op zijn werk ten val en liep een barst in de rechterhand op.
 
Wetende dat hij normaal rechtshandig is, toch een bijkomende hindernis in deze recordpoging. Samen met Nicolas Philipart uit Haugimont en Michaël Dekempeneer uit Huizingen wil hij wel deze recordpoging-het vorige record petanquen stond op 40u 9’-tot een goed einde brengen. Hij kreeg trouwens ook de toelating van de dokter om deel te nemen.
“Ik keek er zowat een jaar naar uit en dan niet kunnen meedoen, het had een zware dobber geweest!” zegt Johny Karnier.
Kunnen zijn medespelers de ballen in de andere hand houden, maakt Johnny gebruik van een heuptasje.
 
Bij de recordpoging mogen per uur vijf minuten gerust worden. Deze rustpauzes mogen wel opgespaard worden, maar de opgespaarde minuten moeten allemaal opgenomen worden wanneer de kandidaten willen rusten.
Wanneer er één kandidaat zou overblijven mag deze een balletje gooien met iemand uit het publiek en in het slechtste geval tegen zichzelf, hij moet wel blijven petanquen. Wanneer alles meezit wordt deze recordpoging beëindigd maandag 21 juli.

UPDATE 18 juli

En toen waren ze nog met twee……

 Op de wereldrecordpoging “100 uur Petanque” ter gelegenheid van de Feesten Ten Blote te Huizingen is de eerste petanquer gesneuveld. Om 3.05u in de morgen, na 13 uren petanquen, moest Huizingenaar Michaël Dekempeneer ingevolge rugklachten de strijd noodgedwongen staken. De recordpoging startte donderdag 17 juli om 14u in de namiddag. Zijn kompanen Johnny Karnier-met een barst in de hand- en Nicolas Phlipart doen onder hun beidjes verder en zullen pogen de “100 uur Petanque” tot een goed einde te brengen. Het huidige record petanquen bedraagt 40u en 9 minuten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2008
Hugo Devillé
Hugo DSevillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief