PAJOTTENLAND - Feiten

C21

PAJOTTENLAND - Feiten

Goedlogopolitie

Motorrijder gewond 
DWORP – Op de Alsembergsesteenweg 505 ter hoogte van Opelgarage Surkeyn gebeurde vrijdag omstreeks 16.10 uur een ongeluk met een motorrijder. De motorrijder werd licht gewond en door de ziekenwagen van brandweer Halle naar het AZ Mariaziekenhuis in Halle gevoerd. De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan proper te maken.

Veld met stro vat vuur
SINT-PIETERS-LEEUW – De brandweerkorpsen van Halle en Brussel rukten vrijdag omstreeks 15 uur uit  voor het blussen van een veld met sto achter de woning aan de Vlezenbeeklaan 33. De brandweerkorpsen hadden het vuur na ongeveer 10 minuten onder controle

Fiets gestolen 
DILBEEK In de Hoogveldlaan in Dilbeek stelde de politie een poging tot diefstal met braak vast. Het tijdstip van de feiten is niet gekend. In de Lostraat in Schepdaal werd een fiets gestolen. De fiets was door de eigenaar niet slotvast achtergelaten.

Gaatjesboorder 
GOOIK – In de nacht van donderdag op vrijdag poogden dieven in te breken in een woning aan de Drie Egyptenbaan. Achteraan de woning werden gaatjes geboord om via het spanjolet het raam te openen.  Er werd niets ontvreemd.

Fietser doet zware val
SINT-PIETERS-LEEUW - Donderdag omstreeks 20.30 uur kwam een fietser ten val in de Garebaan in Leeuw .De 31-jarige LJ uit Sint-Pieters-Leeuw kwam ten val, kon niet meer bewegen en werd met de ziekenwagen naar het AZ in Halle overgebracht voor verzorging.

Slot geforceeerd
DROGENBOS - Dieven probeerden woensdagnacht binnen te raken in een appartement in de Langestraat. Ze forceerden het slot, maar raakten niet in het appartement.

Overval op traiteurzaak
SINT-GENESIUS-RODE - Een gemaskerde man overviel woensdagavond net vóór sluitingstijd een traiteurzaak aan de de Zoniënwoudlaan in Sint-Genesius-Rode. Iets voor 22 uur ging hij de zaak binnen. Onder bedreiging van een pistool eiste hij de inhoud van de kassa. De gangster maakte ongeveer 1.000 euro buit. Van de dader is voorlopig geen spoor.

Fietser gewond
LENNIK- Op het kruispunt Winkelstraat – Donkerstraat raakte een fietser gewond. L. Tanguy uit Laken bestuurde een VW Sharan en volgde de Donkerstraat in de richting van Sint-Pieters-Leeuw.Ter hoogte gekomen aan het kruispunt wil hij de Winkelstraat inrijden. Op het ogenblik van dit manoeuvre rijdt fietser DE.Z. uit Liedekerke achteraan tegen het voertuig. De fietser komt ten val en raakt hierdoor licht gekwetst.

Politie pakt verdachte hooligans op
AALST - LUIK - Op 25 mei 2008 vond in Visé een voetbalwedstrijd plaats tussen het plaatselijke team en Eendracht Aalst in het kader van de eindronde van Derde Nationale. Na deze wedstrijd kwam het tot gewelddadige incidenten tussen de ordediensten en een aantal personen die zich onder de bezoekende supporters bevonden. De onruststokers hebben vernielingen aangebracht en talrijke projectielen naar de politie gegooid. Meerdere politieambtenaren raakten gewond, van wie één ernstig. 
Het onderzoek, in nauwe samenwerking met de gespecialiseerde diensten van de Federale politie en met de politiezone Aalst (de Recherche en de « Voetbalcel »), heeft geleid tot de identificatie van een aantal verdachten. Op 24 juli werden huiszoekingen uitgevoerd en zeven verdachten werden opgepakt en overgebracht naar het justitiepaleis in Luik. Daar zijn ze na verhoor onder aanhoudingsmandaat geplaatst door onderzoeksrechter LIZIN. De beschuldigingen luiden slagen aan een politieambtenaar (met verwondingen als verzwarende omstandigheid), gewapende weerspannigheid in groep en vernielingen aan eigendommen.
De meesten zijn overgegaan tot bekentenissen toen ze met de bezwarende beelden werden geconfronteerd. Zij zullen op 30/07/2008 voor de Raadkamer in Luik verschijnen die zal oordelen over de eventuele verlenging van hun voorlopige hechtenis.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief