BEERSEL/ HALLE/ LINKEBEEK/ SINT-GENESIUS-RODE/ DILBEEK/ TERNAT - Sevensoulmotion (Leuven) wint eerste preselectie Zennetoer

C21

BEERSEL/ HALLE/ LINKEBEEK/ SINT-GENESIUS-RODE/ DILBEEK/ TERNAT - Sevensoulmotion (Leuven) wint eerste preselectie Zennetoer

Sevensoulmotion_winnaar_zennetoer_preselectie_cc_de_meent_25_10_08
 

De eerste preselectie van Zennetoer in CC De Meent werd gewonnen door Sevensoulmotion. Het is een 9-koppige funky bende ldie meteen de lat hoog legt voor de finale.
Zennetoer wordt georganiseerd door de cultuur- en gemeenschapscentra van Beersel (CC de Meent), Dilbeek (CC Westrand), Halle (CC ’t Vondel), Linkebeek (GC de Moelie), Sint-Genesius-Rode (GC de Boesdaalhoeve). Door de jeugddiensten van Beersel, Dilbeek, Halle en Ternat. Door de jeugdhuizen van Ternat (JH T 1740), Beersel (Het Vraagteken) en Sint-Genesius-Rode (JH Animoro). En met de medewerking van muzieklabo Noisegate Ternat.

Het startschot is gegeven. De preselectie in CC de Meent leek wel een oude stoomtrein. Rustig vertrok het muziekavondje met de melancholische pianoliedjes van Keyskeurig. Aangename muziek, mooi gespeeld en perfect gezongen. Maar een tikje te rustig, te braaf misschien, te weinig kans ook op muziekaal avontuur.

Troubled Soulz bracht de eerste danspasjes in de zaal, maar hun reggea en ska-punk viel nog net een maatje te mager uit om de gemoederen echt te gaan bedaren. De poppunk van het piepjonge Zero Grace deed de temperatuur dan wel met een ferme snok de hoogte ingaan, het was tot het tweede deel van de avond wachten tot kaf en koren konden gescheiden worden. De muzikale integriteit en de eerlijkheid van het drietal Next of kin bijvoorbeeld. Hun in weemoed en dromerigheid gedrenkte bluegrass, country en folk hield wonderwel stand op een rockwedstrijd waar je zulke luisterliedjes niet meteen denkt te verwachten. Ook de op de tweede plaats geëindigde metalpunk van War risk 3 overtuigde publiek en jury. De band kletste snoeiharde gitaren tegen de muren, maar hield de melodie en het publiek nooit uit het oog. Ook al werden de muzikale trucjes net iets te vaak uit dezelfde kast gehaald, de opstoot van adrenaline was overal in de zaal merkbaar.

Maar eigenlijk kreeg je toch vooral de indruk dat War risk 3 warm kon houden wat het Leuvense Sevensoulmotion even voordien had opgebouwd. De gedoodverfde favoriet op deze preselectie speelde zijn rol met verve. Het podium van de Meent was nog maar weinig keren zo goed gevuld. Maar liefst 9 muzikanten trokken met stomende funk een feestje op gang waar iedereen in de finale blijkbaar graag een vervolg op wil zien. Een mooi uitgebalanceerd geheel, vlot en enthoesiast gebracht en met aanstekelijke bijwerkingen op jury en publiek. “Meteen een serieuze kandidaat op de eindoverwinning”, klinkt het dan. De overige 18 bands, waarvan de eerste 6 komende vrijdag in CC Westrand (Dilbeek) aan de beurt zijn, weten wat hen te doen staat.

www.zennetoer.be                             

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2008
Johan Van Lier
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief