BEERSEL - De Kreatieve Zwaan en de Ceder werken samen

BEERSEL - De Kreatieve Zwaan en de Ceder werken samen

Ceder_kunst_1
 

Nog tot 15 januari hangen er in rusthuis De Ceder (Domein Hess-de-Lillez, Grote Baan 204 in Beersel), werken van De Kreatieve Zwaan en werken van rusthuisbewoners die ze samen met de kunstgroep hebben gemaakt.

Het begon allemaal in 2007 wanneer Moniek Vanobbergen van De Kreatieve zwaan kwam vragen of men niet enkele werken in het rusthuis mocht hangen. De leden van De Kreatieve Zwaan zijn Andreas Deneyer, Olaf Feldberg, Anita Heyen, Josée Laus, Steven Van den Broecke, Lucienne De Vos en Moniek Vanobbergen.

Aangezien in de periode van de eerste ontmoeting de verbouwingswerken in de Ceder gingen starten, was het praktisch gezien nogal moeilijk om dan van start te gaan. Maar, creatief zoals men is in de Ceder, werd al vlug de vraag gesteld of de leden van de kunstkring het zagen zitten om na de verbouwingswerken, samen met de bewoners, een kunstproject uit te werken.

Dit werd positief onthaald en afgelopen zomer werden verschillende kunstworkshops georganiseerd. Zoals het in het lokaal sociaal beleidsplan geformuleerd staat, was het de bedoeling om de residerenden en hun naaste omgeving kennis te laten maken met het werk van lokale kunstenaars en hen hierbij te laten participeren.

In totaal werd er al viermaal samengewerkt; De resultaten hiervan zijn te zien op de tentoonstelling.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2008
Felix Merckx
foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 02 mrt 2021
Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief