LINKEBEEK/ BEERSEL - Nieuwkomer Wim Van Den Bergh zegeviert op nieuw parcours

C21

LINKEBEEK/ BEERSEL - Nieuwkomer Wim Van Den Bergh zegeviert op nieuw parcours

Cross_2008-12-21_6
 
Cross_2008-12-21_1
Cross_2008-12-21_2
Cross_2008-12-21_4
 
Cross_2008-12-21_3
Cross_2008-12-21_5
 

Zondag ging de tiende manche door van het veldritseizoen van De WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) op een nieuw parcours in Linkebeek.

Marc en René Surkyn hadden samen met enkele vrienden een volledig nieuw parcours uitgestippeld ter hoogte van de Laborelec site. Een volledig nieuw parcours dat direct opgenomen mag worden in de categorie van superparcours!

Het parcours bestond voor 90% uit weidegrond, de overige 10% was een omhooglopende verharde strook waar gerecupereerd kon worden. De start werd gegeven op een lang recht stuk, waarna enkele lussen afgelegd moesten worden, alvorens in de tweede weide terecht te komen waar men eerst een talud af moest rijden en daarna dit weer beklimmen. Dit klimmetje was zeker niet te onderschatten, menig renner kwam hier te voet naar boven gekropen. Na deze weide volgde dan de onverharde strook die zachtjes aan omhoog liep waarna men terug aan de start uitkwam.

Aan de start vandaag, 34 deelnemers, waaronder enkele deelnemers uit Kortrijk. Een teken dat onze crossen steeds meer en meer bekendheid genieten. Nieuwe deelnemers betekent ook nieuwe kanshebbers op de zege en dit was vandaag zeker het geval. Van bij de start werd duidelijk dat Wim Van Den Bergh en Nils Schepens voluit voor de zege gingen. Zij namen samen met Michael Naessens, Koen Van Kerckhoven, Stephaan Wijns en Dave Van Campenhout de leiding.

Maar Nils Schepens zou enkele ronden later zijn superstart bekopen en terugzakken naar de zesde plaats, een gevolg van een versnelling van Michael Naessens met in zijn wiel Wim Van Den Bergh. Even werd gedacht dat Naessens er alweer een one-man-show ging van maken, maar dit was buiten Wim Van Den Bergh gerekend. Hij nam even later de koppositie over van Michael Naessens en zou gestaag maar zeker een voorsprong van een hondertal meter uitbouwen. Een voorsprong die gedurende de rest van de wedstrijd redelijk constant zou blijven.

Ondertussen versnipperde de kopgroep, Koen Van Kerckhoven probeerde nog naar Michael Naessens te rijden, maar zou hier niet in slagen. Deze inspanning zorgde er wel voor dat hij afstand kon nemen van Dave Van Campenhout en Stephaan Wijns. Achter dit duo werd er nog een spannende strijd geleverd om plaats 6, tussen Nils Schepens, Jef Smismans en Philip D’Haeyere (www.wielertoerist.be).

De algemene overwinning vandaag was dus voor Wim Van Den Bergh, voor Michael Naessens en Koen Van Kerckhoven. Dave Van Campenhout en Stephaan Wijns vervolledigden de top 5.

In het algemeen klassement zijn er dus enkele wijzigingen. In de categorie A blijft Philip Keuleers aan de leiding. Philip Keuleers heeft 72 punten voorsprong op Steven Wargee. Op 6 punten volgt Koen Van Kerckhoven.

In de categorie B blijft Michael Naessens op kop, Stephaan Wijns volgt op 45 punten. Geert Wauters blijft derde.

In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Luc Van Campenhout klimt op naar de tweede plaats, Jacques Michiels wordt derde.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog)

 

Volgende afspraak op 11 januari 2009 in Gottechain. (wegbeschrijving op www.wvz.be)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2008
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mei 2023
Hugo Devillé | 08 mei 2023
Bart Devillé | 08 mei 2023

archief