BEERSEL Fanfare en toneelvereniging treden samen op

C21

BEERSEL Fanfare en toneelvereniging treden samen op

Editiepajot_bart_devill___fanfare_en_toneel
foto Bart Devillé
 

 Op zondagnamiddag 17 april 2016 slaan de KF Eendracht Maakt Macht uit Lot en het KTG Weredi de handen in elkaar. Om 15 uur brengen zij in zaal Blokbos Lot het concert 'Music in the Ghetto'.  Het is geen publiek geheim meer,  KTG Weredi uit Lot brengt in mei in de oude papierfabriek in Huizingen het toneelstuk Ghetto. Wel, op zondag 17 april is er dus al een kleine avant-première van dit toneelstuk, maar waarbij de meeste aandacht uitgaat naar de muziek uit die Ghetto.

Het verhaal? We bevinden ons in de Ghetto van Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, 2de wereldoorlog. Voor de Joden is Vilnius het 'Jeruzalem van Litouwen'. De “Vilnius Ghetto” stond onder controle van Nazi Duitsland. Onder hun bewind slonk de bevolking van ongeveer 40000 naar ongeveer 0... Slechts enkele honderden wisten te overleven. In de Ghetto wordt er tijdens de W.O. een theater opgericht. Goed nieuws dus voor de mensen die in het theater aan het werk konden gaan, want dankzij hun arbeiderscontract konden ze (voorlopig?) nog in leven blijven. Dit was eveneens het geval toen ze een naaiatelier oprichtten om de vele kostuums te herstellen. In het theater werden meer dan 100 voorstellingen opgevoerd. Dit is het verhaal in een notendop, we gaan nog niet alles uit de doeken doen!

Voor de fanfare dus de ideale gelegenheid om de muziek uit die tijd op te voeren! Gershwin, Sinatra, Joodse muziek als Klezmer Carnival of Jerusalem of Gold,... er is muziekkeuze genoeg om het leven in de Ghetto muzikaal naar voor te brengen. Intussen zorgt het toneel met een 5-tal scènes uit hun toneelstuk Ghetto voor de rode draad. Op zondag 17 april zal de muziek dus primeren, ondersteund door de acteurs. Een maandje later krijgen de mensen dan de kans om in Huizingen het hele toneelstuk aan het werk te zien.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief