BEERSEL/ MALEIZEN - Patrick Gaudy klopt tweeling Schol op loodzwaar parcours

C21

BEERSEL/ MALEIZEN - Patrick Gaudy klopt tweeling Schol op loodzwaar parcours

Editiepajot_wvz_090208_peter_de_bodt__4_
(Foto: Peter De Bodt)
 
Editiepajot_wvz_090208_peter_de_bodt__1_
Editiepajot_wvz_090208_peter_de_bodt__2_
Editiepajot_wvz_090208_peter_de_bodt__3_
 
Editiepajot_wvz_090208_peter_de_bodt
Editiepajot_wvz_090208_peter_de_bodt__5_
 

Zondag had de vijftiende en laatste manche plaats van het regelmatigheidscriterium veldrijden van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be) in Maleizen.

Deelnemers Sam & Stijn De Man en familie hadden voor deze laatste cross van het seizoen een loodzwaar parcours uitgestippeld. Het parcours was grotendeels in weides gelegen en was door de regen sompig geworden. Er werd gestart op een mooie brede strook bergaf waarna direct vals plat omhoog gevlamd werd om daarna haarspeldbochtgewijs te dalen naar het laagste punt van de weide. Hierna volgde dan een steile klim, gevolgd door een afdaling en weer een steil jump naar beneden. Na een U-bocht moest deze steile klim weer opgeklauterd worden. Dit werd dan nog eens herhaald waarna de deelnemers op een stuk asfalt kwam, waar ze even konden recupereren, al was dit maar zeer kort want de volgende weide volgde en iets later lagen er ook nog 2 balkjes op het terrein. Een parcours dat dus niet van de poes was!

Er stonden vandaag ruim 70 deelnemers aan de start, een absoluut record dit jaar! Maar liefst 24 nieuwe deelnemers schreven zich vandaag in, hierbij veel lokale rijders. Aan de start vandaag volgende kanshebbers op de zege: de broers Schol, Bart Schollen, Koen Van Kerckhoven en ook een hele delegatie van het Barracuda Team, met als belangrijkste namen Patrick Gaudy en Miguel Matos. Het zou vandaag dus een mooie wedstrijd worden.

Zoals gewoonlijk werd er gestart om tien uur dertig, de 70 deelnemers spurtten naar de eerste smalle doortocht met aan de kop Steven en Dieter Schol, Bart Schollen, Steven Wargée, Alain Demunter en … de rest van het peloton.  Gedurende de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het vandaag zou gaan tussen Steven en Dieter Schol, Patrick Gaudy, Koen Van Kerckhoven en Miguel Matos. Het was Steven Schol die er dan als eerste een ferme snok aan gaf, broer Dieter liet begaan en nestelde zich in het wiel van Patrick Gaudy die langzaam het gat zou toerijden. Voor Koen Van Kerckhoven en Miguel Matos ging het dan iets te snel, zij moesten een tiental meter laten en zouden de kloof met de kopgroep niet meer kunnen overbruggen.

“zelfs in de bergaf moesten we trappen”, het was één van de uitspraken achteraf van een deelnemer, zo zwaar was het parcours. Zwaar voor de fysiek, maar ook zwaar voor het materiaal. Zo kreeg menig deelnemer af te rekenen met blokkerende versnellingsapparaten en in het slechtste geval zelfs een afgebroken achterderailleur.

Terug naar de kop van de wedstrijd, waar Patrick Gaudy de leiding had overgenomen van Steven Schol en hij zou deze niet meer afstaan. Steven Schol probeerde de kloof nog te overbruggen, maar zou er niet meer in slagen.

De overwinning was dus voor Patrick Gaudy, voor Steven Schol en Dieter Schol. Miguel Matos en Koen Van Kerckhoven vervolledigen de top vijf.

Het algemeen klassement is dus definitief. In de categorie A is Philip Keuleers de winnaar, Koen Van Kerckhoven blijft tweede, voor Steven Wargée.

In de categorie B verandert er ook weinig, ondanks de afwezigheid van de nummers één en twee verandert er niets in de top drie. Michael Naessens blijft eerste, voor Stephaan Wijns en Yves Herman.

In de categorie C tenslotte, blijft Rudy Berwart aan de leiding, voor Jacques Michiels en Luc Van Campenhout.

Met deze mooie afsluiter nemen we dus afscheid van het tweede veldritseizoen van de WielerVrienden Zennevallei. Een seizoen met tal van nieuwe parcours, veel nieuwe deelnemers en vooral veel ambiance!

Op 6 maart worden de WVZ kampioenen gevierd in feestzaal Casy te Vlezenbeek. Elke aanwezige deelnemer krijgt een aandenken en prijs. Inschrijven kan nog t.e.m. 12 februari, meer uitleg vindt u op de site, alsook een foto reportage van de souper van vorig seizoen.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - Verswinkel Nechly - Garage Lys)

Volgende afspraak op 6 maart 2009 in Vlezenbeek

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2009
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024

archief