BEERSEL Bouwaanvraag multiculturele feestzaal in Beersel zorgt voor commotie

BEERSEL Bouwaanvraag multiculturele feestzaal in Beersel zorgt voor commotie

Editiepajot_bart_devill___terrein_feestzaal_huizingen
foto Bart Devillé
 

 In Beersel loopt momenteel -van 24/7/2020 tot 24/8/2020- een openbaar onderzoek over “ een aanvraag van omgevingsvergunning”. De aanvraag werd ingediend door een inwoner van Liedekerke en heeft betrekking op een terrein gelegen langs de H.Torleylaan in de Beerselse deelgemeente Huizingen. In de ingediende aanvraag heeft men het over “stedenbouwkundige handelingen en de exploitatie van een of meerdere ingedeelde inlichtingen of activiteiten”. Kort omschreven gaat het over het bouwen van een feestzaal. En er is nog meer info: de feestzaal zal hoofdzakelijk gebruikt worden voor “multiculturele trouwfeesten”(Turks-Marokaans). Het project behelst een feestzaal met een maximum capaciteit van 288 personen en een parking  met 98 parkeerplaatsen. Er is één ontsluiting op de Henry Torleylaan, centraal in het projectgebied.

Opdrachtgever is Murat KazankayaI , een Turkse horeca-ondernemer. Hij heeft ervaring met catering en feesten in de Vlaamse Rand, maar ook in Roosdaal en Ternat bv. en heeft ook een handelszaak in Ninove. Contactpersoon is HELON architecten uit Sint-Pieters-Leeuw : “Het project is gelegen op het stuk recreatiegebied dat tegenover de hoofdingang van het provinciaal domein ligt, links van de oprit naar de Ring en achter de tuinen van de woningen langs de Torleylaan en Alsembergsesteenweg. De zaal zal niet beperkt blijven voor multiculturele feesten, ze zal evenzeer ter beschikking zijn voor bedrijfsevenementen, festijnen van organisaties, .... De opvatting van de zaal is wel gebaseerd op ervaringen met bv. Turkse feesten, die weliswaar kort duren (ruwweg van 19u-23u) maar steeds met muziek gepaard gaan. Deze zaal betreft een eenvoudige, grote ruimte die heel gesloten is om eventuele lawaaihinder te voorkomen. De aanvrager benadrukt dat hij dit project wenst uit te voeren in goede verstandhouding met de buurtbewoners en alle nodige maatregelen zal nemen opdat deze zaal geen hinder veroorzaakt maar een meerwaarde kan zijn voor de gemeente. “

 

Uiteraard moet de aanvrager nog groen licht krijgen voor zijn feestzaal. De overheid bevoegd om een beslissing te nemen over de aanvraag is het College van Burgemeester en Schepenen van Beersel en daarop is het nog even wachten. Waarnemend burgemeester Kristien Vanhaverbeke(N-VA): “Er is inderdaad een aanvraag ingediend voor een feestzaal. Alle info is terug te vinden op het omgevingsloket en de procedure loopt. Het openbaar onderzoek loopt tot 24 augustus en elke burger kan bezwaar indienen. Nadien zal dit dossier op het college behandeld en besproken worden. “  Van zodra een en ander bekend raakte, regende het reacties op de sociale media en werd massaal opgeroepen om bezwaar in te dienen. Ook werd al een petitie opgestart. Het wordt nu voor de Huizingenaren en andere Beerselaars uitkijken naar de dagen na 24 augustus en wat het schepencollege gaat beslissen! 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Hugo Devillé | 11 sep 2020

archief