BEERSEL/REGIO Gordelen van uit Huizingen blijft mogelijk

C21

BEERSEL/REGIO Gordelen van uit Huizingen blijft mogelijk

Editiepajot_bart_devill___gordelfestival_huizingen
foto Bart Devillé
 

 Een Gordelfestival zoals voorgaande jaren wordt het niet, wel zal men kunnen deelnemen aan een alternatieve Gordel, zowel wandelen als fietsen zal mogelijk zijn en dit gaat ook kunnen van uit Huizingen. De Covid-19-crisis dwingt de organisatie van het Gordelfestival om het concept van het jaarlijkse evenement aan te passen. De focus zal dit jaar niet liggen op één dag, maar wel op een hele week bewegen in de Vlaamse Rand. Van maandag 31 augustus tot en met zondag 6 september zullen er fiets- en wandeltochten bewegwijzerd worden zodat eenieder de Vlaamse Rand kan verkennen in de eigen persoonlijke bubbel. De organisatie heeft gekozen voor een alternatief concept, waarbij de basiswaarden van het Gordelfestival wel bewaard blijven: een sportieve en leuke dag met de familie beleven in de Vlaamse Rand. “We laten de Gordel niet los, ook niet in het jaar van corona”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Het is dit jaar niet mogelijk om tienduizenden Vlamingen op dezelfde dag naar de Vlaamse Rand te lokken. Toch blijven we mensen uitnodigen om onze mooie, groen en Vlaamse streek te komen verkennen. Ook al moet het dan gespreid in tijd en in beperktere kring: fietsen zullen we!”.

De klassieke lus van 100 km door de Vlaamse Rand, steekt dit jaar in een digitaal jasje met een Strava challenge. De challenge loopt gedurende een hele week en je kan er bovendien voor kiezen om de afstand van 100 km in één keer of gespreid over meerdere tochten te voltooien, dit zowel in de Vlaamse Rand als in je eigen omgeving elders in Vlaanderen. Zo heeft iedereen de kans om deel te nemen, toch nog steeds de basis van de Gordel. Voor deelnemers die deze challenge graag op de klassieke lus door de Vlaamse Rand willen voltooien, is er goed nieuws. Van maandag 31/08 tot zondag 6/09 zal de lus bewegwijzerd worden en is de gpx beschikbaar op de website. Inpikken kan overal en fietsplezier is verzekerd.

Voor wie de 100 km in één tocht te hoog gegrepen is, worden er verspreid over de Vlaamse Rand ook 3 kortere, familietochten gedurende één week bewegwijzerd. In de regio van zowel Provinciedomein Huizingen, Vilvoorde als Overijse zijn er tochten van 30 km voorzien, die je bovendien gedurende een hele week verspreid kan afwerken om zo ook deel te nemen aan de 100 km Challenge. Inpikken kan onderweg op basis van de gpx die op de website terug te vinden zal zijn. Daarnaast is er ook aan de wandelaars, die jaarlijks talrijk deelnemen, gedacht. Vanuit het Provinciedomein in Huizingen (parking), Vilvoorde (Domein Drie Fonteinen) en Overijse (bezoekerscentrum Druif) vertrekken er ook telkens 3 uitgepijlde wandeltochten van ongeveer 8 km. Ook aan de kinderen werd gedacht: “Ieder jaar zakken steeds meer ouders met kinderen af naar het Provinciedomein Huizingen om aan de animatie van het Gordelfestival deel te nemen.” Zegt gedeputeerde Ann Schevenels, “Als alternatief kunnen de jongsten onder de Gordelaars in de week van 31 augustus tot 6 september op onze social media kanalen terecht voor enkele leuke uitdagingen om thuis te voltooien. Op zondag 6 september volgt er tot slot nog een leuk digitaal alternatief op de animatie die jaarlijks deel uitmaakt van het Gordelfestival.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief