BEERSEL Seniorencampus Qaly wordt Orelia Ter Beuken

C21

BEERSEL Seniorencampus Qaly wordt Orelia Ter Beuken

Editiepajot_bart_devill___orelia
foto Bart Devillé
 

 In 2016 opende seniorencampus Qaly – staat voor Quality Adjusted Life Years- op de hoek van de Beukenbosstraat met de Alsembergsteenweg in de Beerselse deelgemeente Alsemberg de deuren, initiatiefneemster was Lieve Verplancke. Qaly werd op 1 juli ’20 overgenomen door Orelia Zorg en dit geraakte nu bekend.

 

Orelia Zorg verenigt 12 woonzorgcentra en groepen van assistentiewoningen en neemt nu dus ook Qaly onder haar hoede. Dit hield ook in dat Qaly zijn naam niet zou behouden. De campus een nieuwe naam geven werd dus meteen een belangrijke opdracht. Zowel de medewerkers als de bewoners kregen de kans mee te denken voor een nieuwe naam. Bijna 40 suggesties kwamen binnen. Bewoner M. Desprets haalde het met “Orelia Ter Beuken “. En hij had er zijn werk van gemaakt: “Ik dacht, het zou niet slecht zijn als er aan de toekomstige naam een verhaal kan gekoppeld worden. Sinds de 18de eeuw was hier een groot beukenbos dat deel uitmaakte van het toen nog veel grotere Zoniënwoud. Ook in het domein Rondenbos, hier vlakbij, staan nog veel (oude) beuken. Ik stelde dan Ter Beuken voor. “ En dat werd dus de winnende naam. Voor zijn succesvolle tip ontving hij een waardebon om eens lekker uit eten te gaan bij restaurant Toma Maté in Beersel.

Verandert de naam, voor de medewerkers en bewoners blijft het zoals voorheen. Peter Musch, directeur: “De naam van onze seniorencampus verandert wel, maar de filosofie van Qaly blijft. Samen met de medewerkers hebben wij al veel bereikt, we gaan op dat elan verder. Wij willen ook met Orelia kwaliteitsvolle jaren aan het leven toevoegen voor de residenten in ons woonzorgcentrum en onze assistentiewoningen. Samen met onze bewoners en onze medewerkers vormen we een warme thuis. Vanaf nu zal hier en daar het nieuwe logo opduiken. De bewoners van Orelia Ter Beuken ontvingen alvast hun eerste 0’Gazette, het tweemaandelijkse huiskrantje op maat van de seniorencampus”. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 mei 2021
Hugo Devillé | 03 mei 2021

archief