Update Politie Zennevallei in quarantaine 20 februar

C21

Update Politie Zennevallei in quarantaine 20 februar

Politie_zone
 

Het einde van de quarantainemaatregel voor de lokale politie Zennevallei is in zicht. Vandaag 14 uur nemen de eerste medewerkers opnieuw hun intrek en starten zij de dienstverlening opnieuw op. Na meer dan een week quarantaine hebben nu meer dan 146 personen het goede nieuws ontvangen dat zij allen negatief zijn en uit quarantaine mogen. Twee medewerkers testten nog positief, wat het totaal brengt op 34 medewerkers.  

Tweede testing

Zo werden gisteren alle medewerkers die tot nog dan toe negatief waren, opnieuw getest. Deze had plaats in het cultureel centrum De Merselborre in Vlezenbeek. Op enkele uren tijd ontpopte het centrum zich tot een professioneel testcentrum. Een kleine 150 medewerkers werden getest op een drietal uren tijd. De testing verliep vlot en zonder incidenten. De resultaten zijn intussen binnen en nog twee medewerkers testten positief en dienen hun isolatie uit te voeren. De andere medewerkers en dus ook hun gezinnen, kunnen nu uit quarantaine.

Heropstart 

Zoals reeds eerder aangekondigd zal de heropstart niet meteen full force zijn, dan wel met een beperkte fysieke aanwezigheid gedurende nog een extra week, de periode van de verlengde waakzaamheidsfase. De politiepost Halle zal vandaag haar deuren openen vanaf 14 uur. Ook onze interventieploegen starten om 14 uur en nemen dus opnieuw over van de ploegen die tot nu onze oproepen opvolgden. De andere diensten starten eveneens op met een absolute minimumbezetting en alles wat mogelijk blijft van thuis uit, wordt van thuis uit uitgevoerd. Zo hopen we vanaf 1 maart opnieuw volgens de normale principes en veiligheidsmaatregelen die gelden aan de slag te kunnen.  

Extra onderzoek naar de besmettelijkheid van de Braziliaanse variant

Over de Braziliaanse variant is nog niet zo veel geweten, enkel dat deze besmettelijker zou zijn. Daarom besliste het Agentschap Zorg en Gezondheid om alle medewerkers die besmet zijn met de variant een afwijkend traject te laten doorlopen en een tweede maal te testen op dag 9. Zo worden alle positief geteste medewerkers gecontacteerd door het contact tracing centrum voor een tweede test. Het opzet van de tweede test betreft de besmettelijkheidsgraad van het virus. Blijkt de persoon nog een te hoog gehalte te hebben van het virus en dus nog te besmettelijk te zijn, dan wordt de isolatie verlengd met 10 dagen. Zo wil het Agentschap Zorg en Gezondheid verdere risico’s op besmetting en verspreiding voorkomen.

Hoe besmetting voorkomen? 

De gouden regels om besmetting te voorkomen zijn: regelmatig handen wassen, mondmasker aan waar het moet, afstand houden en regelmatig binnenruimten verluchten. Meer info op www.info-coronavirus.be.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021
Marc Sluys | 04 jun 2021
Hugo Devillé | 04 jun 2021

archief