BEERSEL - Yves en Bertrand doen er nog eentje bij

C21

BEERSEL - Yves en Bertrand doen er nog eentje bij

Den_top
 

Yves Debrael woont vandaag wel in de Halse deelgemeente Buizingen, maar is wel afkomstig van- en met hart en nieren verbonden met-  Lot(Beersel) waar hij tot nu het grootste gedeelte van zijn leven doorbracht. Bertrand is afkomstig van Sint-Pieters-Leeuw en woont nu in Halle. Yves, vandaag Buizingenaar, is van de Beerselse deelgemeente Lot afkomstig en bracht er ook tot nu het grootste gedeelte van zijn leven door. “Sinds 26 juni 2010 runt hij er het populaire bruin dorpscafé. De Solsleutel heeft zijn vast cliënteel. Vier biljart ploegen biljarten zowel op dinsdag en vrijdag in twee verschillende competities, er is een spaarkas  en op het grote scherm komen zowel de voetballiefhebbers als andere sportievelingen aan hun trekken. 

 

In 2019 viel hun oog dan op Het Verket in Huizingen. Deze zaak is meer een brasserie en een vennootschap sinds 13 december 2019. Dit laatste gevormd door Bertrand Roosens en Yves Debrael. Dank zij veel wandelaars en de nabijheid van het Provinciedomein krijgen zij hier wel een heel ander publiek over de vloer, zowel ouderen als jeugd. Yves en Bertrand: “Daar ook ’t Verket niet ontsnapte aan het Corona virus moesten wij ook noodgedwongen onze deuren sluiten. Om toch nog wat inkomsten te hebben, namen wij onze toevlucht tot de afhaal gerechten.” Op termijn, streven wij naar een puur Belgische keuken met vast en zeker streek gebonden producten. “De feestzaal achteraan ’t Verket kan met en zonder keuken gehuurd worden voor allerhande feestjes(50 tal zitplaatsen) en andere activiteiten van verenigingen bijvoorbeeld.

 

Corona was niet van die aard dat Yves en Bertrand in een hoekje treurden, zij bleven niet bij de pakken zitten en dachten ook aan een andere(betere) toekomst. Zo kwamen zij terecht bij Den Top  op de Alsembergsesteenweg in Buizingen. Vandaag is het wel de New Top, maar het wordt opnieuw “Den Top”. Yves en Bertrand: “Je mag stellen dat “Den Top” in Buizingen een begrip is en dit willen wij in leven houden. Het wordt een typisch dorpscafé, 7 dagen op 7 open van 8u tot 22u en waar je zonder stress een goed glas bier kunt komen drinken. Uiteraard zullen er de nodige versnaperingen zijn en wellicht later iets “licht” om te eten. Een troef is wel ons gezellig terras, wel naast een drukke steenweg. Maar dat heeft ook zijn charmes!?”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 07 jun 2021
Marc Sluys | 04 jun 2021

archief