BEERSEL Jeugdinfrastructuur Destelheide wordt uitgebreid

C21

BEERSEL Jeugdinfrastructuur Destelheide wordt uitgebreid

Editiepajot_bart_devill___destelheide_dworp
foto Bart Devillé
 

 

Donderdag 8 juli bracht Vlaams minister van Jeugd, Benjamin Dalle(CD&V) een bezoek aan Destelheide in Dworp. Hij stelde o.m. de investeringsmiddelen jeugd infrastructuur voor uit het plan Vlaamse veerkracht. Hier komt o.m. Destelheide in Dworp voor in aanmerking. Minister Benjamin Dalle kwam naar Dworp om de investeringsmiddelen jeugdinfrastructuur uit het plan Vlaamse veerkracht voor te stellen. In totaal worden er 30 miljoen euro investeringsmogelijkheden vrijgemaakt voor extra jeugdinfrastructuur of om bestaande infrastructuur te moderniseren. Ook komt er een ongeziene investering in de Vlaamse uitleendienst voor kampeermateriaal.

En dit komt er nog bij: De bouw van een nieuw paviljoen en de renovatie van de bestaande slaapblokken maakt dat een verblijf in vormingscentrum Destelheide in Dworp nog aangenamer wordt. Met de investering is een bedrag van 6,8 miljoen euro gemoeid. Het aantal bedden stijgt van 256 naar 272. Centrum Destelheide in Dworp is in de streek vooral bekend als de locatie bij uitstek om als school, organisatie, vereniging of bedrijf te overnachten en vormingen te volgen. Menig hogeschoolstudent verbleef er al één of meerdere nachten. Het slaapcomfort in Destelheide zal er nu sterk op vooruitgaan. De vier bestaande slaapblokken, die vijftig jaar oud zijn, waren ook aan vernieuwing toe. “We hebben ze altijd goed onderhouden, maar ze voldeden niet meer aan de hedendaagse moderne technieken. Aan de buitenzijde veranderen we niet heel veel, zodat het uitzicht behouden blijft. Maar vanbinnen worden de gebouwen volledig gestript”, legt Guy Uyttebroeck uit. “Het slaapcomfort zal er gevoelig op verbeteren. Doorheen de jaren hebben we het aantal personen per kamer opgetrokken van drie naar zes. Dat was ook nodig. Onder meer omwille van de mobiliteit blijft de grote meerderheid overnachten. Maar zes personen per kamer, dat is eigenlijk te veel. Daarom gaan we naar drie- en vierpersoonskamers. Het verlies aan bedden compenseren met een nieuw slaapblok. De bouw daarvan is momenteel volop bezig. En als die in september 2022 afgerond is, dan beginnen we met de renovatie van de eerste twee slaapblokken. Nadien zijn de laatste twee blokken aan de beurt. Op die manier komt de werking niet in het gedrang.”

Al bij al, De toekomst oogt rooskleurig voor Destelheide, dat wel zwaar getroffen werd door de coronacrisis. “De voorbije jaren werd er al stevig gerenoveerd op de site. Zowel tijdens de eerste als tijdens de tweede lockdown hebben we maanden de deuren moeten sluiten. Begin juni zijn we heropgestart, maar dat is traditiegetrouw een kalme periode omwille van de examens”, besluit directeur Uittebroeck. En de directeur vervolgt: “De eerste stap in ons masterplan was het duurzamer maken van de site. Dat hebben we gedaan door het vernieuwen van de centrale stookplaats, het opvangen van regenwater en de installatie van zonnepanelen en zonneboilers”,

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief