Extra schoolbanken in Vlaams-Brabantse klassen

C21

Extra schoolbanken in Vlaams-Brabantse klassen

Ben-weyts_0

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts geeft groen licht aan 13 scholenbouw- of renovatieprojecten in Vlaams-Brabant. Vlaanderen investeert zo opnieuw in moderne klaslokalen en schoolgebouwen. “Meer dan ooit gaan we voor kwaliteitsvol onderwijs”, zegt Onderwijsminister Weyts. “Dus zetten we ook in op kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.” 

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen. 

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim € 6 miljoen in 13 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. Met deze scholenbouwprojecten zullen vele kinderen en jongeren hun schooldagen in gloednieuwe schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. 

In Alsemberg (Beersel) ontvangen de Vrije Basisschool Sint-Victor, de Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs en het Sint-Victorinstituut €5,5 miljoen voor onder meer renovatiewerken, een nieuw schoolgebouw en een nieuwe turnzaal. Zo’n 1250 leerlingen zullen hiervan vruchten plukken. In Leuven voeren het Sint-Pieterscollege en het Sint-Pieterscollege Eerste graadschool met €172.000 een dakrenovatie uit. De Vrije Basisschool in Sterrebeek (Zaventem) realiseert met €120.000 de renovatie van klassen en brandveiligheidswerken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 15 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 feb 2024
Hugo Devillé | 12 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Roger Swalens | 10 feb 2024
Devogeleer Emile | 09 feb 2024

archief