BEERSEL Ook Beersel zet het Nederlands in de kijker

C21

BEERSEL Ook Beersel zet het Nederlands in de kijker

Editiepajot_bart_devill___ned_muziek
ingezonden foto
 

 

Dit jaar is de week van het Nederlands van 2 tot en met 9 oktober. In die week zetten Belgische en Nederlandse organisaties de Nederlandse taal centraal. Soms zijn het publieke activiteiten, soms initiatieven om het Nederlands te promoten. Ook de gemeente Beersel doet mee.

In de (werk)week van 4 tot en met 8 oktober speelt de gemeente Beersel Nederlandstalige muziek aan al haar balies. Bedoeling is daarmee de enorme veelzijdigheid van het Nederlandstalige muziekgenre in de kijker te zetten. Deze muzikale actie brengt al de cliënten, Nederlandstalig, meertalig of anderstalig, op een ludieke manier in contact met Nederlandstalige muziek. Men voorziet een woordje uitleg en er is voldoende promomateriaal voor leer- en oefenkansen Nederlands. De week van het Nederlands is voor ons voor de gemeente ook het moment om de diensten in de verf te zetten als oefenkans Nederlands. Als je Nederlands leert, moet je vooral veel oefenen. Beersel helpt met veel plezier.

 

In cc de Meent kan je op zondag 3 oktober naar ‘Mijn vader is een saucisse’, een Vlaamse familiefilm. De bibliotheken van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw organiseren op vrijdag 8 oktober samen het taalspel ‘De Schrijfwijzen’. Het wordt geen klassiek dictee maar een laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. In Café Combinne Culinair, de conversatietafel Nederlands in Lot, maken ze op 12 oktober een Vlaamse klassieker: Kip met appelmoes. Zit je met vragen over Nederlands leren en oefenen? Contacteer de taaldeskundigen van de gemeente Beersel via integratie@beersel.be of 02 359 18 41.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief