Brouwerij 3 Fonteinen LOT deelt echte wilde Schaarbeekse Kriekelaars uit.

C21

Brouwerij 3 Fonteinen LOT deelt echte wilde Schaarbeekse Kriekelaars uit.

Crop_3f-kriekenpluk-event-491
 

 

Op 5 en 6 november organiseert Brouwerij 3 Fonteinen een afhaalmoment voor Schaarbeekse kriekenboompjes in de lambik-O-droom in Lot (Beersel).

Het is de ambitie van Brouwerij 3 Fonteinen om binnen tien à vijftien jaar 2000 boompjes vermenigvuldigd te hebben. Het initiatief is op poten gezet in samenwerking met het Centrum voor Botanische Verrijking uit Kampenhout.
Doel is om van de Schaarbeekse Kriek opnieuw de standaard oude kriek te kunnen maken zoals die tot tientallen jaren geleden deel uitmaakte van de lambiktraditie⁠ en ons erfgoed.

De Brouwerij heeft nu al meer dan zeventig lokale families uit de streek die elk jaar Schaarbeekse krieken plukken en terug aan de brouwerij verkopen. 3 Fonteinen wil dit netwerk graag verder uitbreiden.

Het betreft échte Schaarbeekse Kriekelaars: niet geënt en gegroeid vanuit de wortelscheut, niet vanuit de kriekenpit. Ze groeien niet op tot een hoogstam, maar blijven laagstammig en zelfs struikachtig.

De kriekelaars worden kosteloos uitgedeeld in ruil voor de gegevens en de belofte goed te zorgen voor de boompjes en bovendien de krieken als eerste aan Brouwerij 3 Fonteinen aan te bieden, in ruil voor een vergoeding.

Kortom; en uniek, lokaal en duurzaam project.⁠
Het project is een succes en alle boompjes zijn intussen gereserveerd. Wie toch nog interesse heeft gelieve een mailtje te sturen naar schaarbeeksekriek@3fonteinen.be.

Over Brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen is een van de laatste traditionele lambikbrouwerijen en authentieke geuzestekerijen. Diepgeworteld in de Zennevallei en Pajottenland, hun geschiedenis, culturele tradities en terroir. Meer dan 135 jaar pure ambacht, passie en kwaliteit met een toekomstverhaal gestoeld op lokale biologisch geteelde oude graansoorten, een netwerk van fruitboeren en families met wilde Schaarbeekse kriekelaars en andere oude fruitbomen. En een intense samenwerking met andere ambachtslieden rond een levende beleving van échte lambikbieren

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2021
Marc Sluys
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 05 okt 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 30 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief