Zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” is opnieuw een succesverhaal!

C21

Zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” is opnieuw een succesverhaal!

Persmoment_afsluiting_zwerfvuil_4
 

De zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper”, die liep van 26 maart tot 24 april, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten om het zwerfvuil aan te pakken.

“De actie was een ongelooflijk succes. In totaal werden 510 km straten zwerfvuilvrij gemaakt, en dat in totaal meer dan 2250 vrijwilligers”, schepen Harfaoui (Sint-Pieters-Leeuw). 

 

Schepen Quaghebeur (Dilbeek): “Dat de zwerfvuilactie in de vier gemeenten leeft, blijkt zeker uit de bemoedigende resultaten. In totaal werd meer dan 25% oppervlakte van elke gemeente opgeruimd door de deelnemers.”

“Bovendien zijn er tientallen vrijwilligers die aangeven ook buiten deze campagneperiode regelmatig de baan op te blijven gaan om hun buurt proper te houden.” aldus schepen Savenberg (Beersel).

 

Bewustwording

“Voorbijgangers steken regelmatig hun duim op of claxonneren om de vrijwilligers aan te moedigen. Die bevestiging doet ons deugd maar zorgt niet voor minder zwerfvuil.”, zegt Frieda Van Roy (Intradura).
Schepen Servé (Halle) bevestigt: “We doen dan ook een oproep aan iedereen. Als we met z’n allen ons afval gewoon even bijhouden tot aan de vuilbak in plaats van ze achteloos op de grond te werpen, komen we al een heel eind.”

 

Iedere deelnemer kreeg potje met bloemenzaad van zijn gemeente. Daarnaast mag Intradura ook Intradura ook 8 deelnemers gelukkig maken met een GFT-emmer en een Powerbank van Intradura. Bovendien maakte men ook kans op een ballonvaart. Uit alle deelnemers werden 4 gelukkige winnaars getrokken (J.V.D.V uit Dilbeek, E.G. uit Halle, N.M uit Beersel en V.F. uit Sint-Pieters-Leeuw).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 jun 2023
Hugo Devillé | 02 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 31 mei 2023

archief