BEERSEL Project Randatlas is aanwezig op Winderickxplein tijdens jaarlijkse braderij

C21

BEERSEL Project Randatlas is aanwezig op Winderickxplein tijdens jaarlijkse braderij

Editiepajot_bart_devill___randatlas
foto Bart Devillé
 

 

Erfgoedbureau De Kleine Expeditie trekt de komende jaren op expeditie in de Brusselse Rand. Met het project ‘Randatlas’ wil men dit groene grensgebied van binnenuit leren kennen. Samen met tal van gemeentebesturen en culturele organisaties gaat Randatlas op zoek naar sporen van het verleden en naar de verhalen van mensen die er nu wonen, werken en leven.

De Rand rond Brussel verandert snel. Die veranderingen brengen heel wat teweeg bij de mensen die er leven. Precies daarom is het belangrijk om te luisteren naar deze plek en op zoek te gaan naar de verhalen die de plek hebben gevormd en nog steeds vormen. Randatlas zet deze verhalen in om de gemeenschap met elkaar te verbinden en ieders leefwereld te verrijken. Randatlas kijkt op een positieve manier naar identiteit en maakt zo diversiteit en de uitdagende context van de Rand bespreekbaar.

 

Van 15 tot 19 juni, tegelijk met de jaarlijkse braderie van de Alsembergse handelaars, strijkt RANDATLAS neer op het Winderickxplein. In en rond onze leuke tent creëren we een warme ontmoetingsplek waar Alsembergenaren en toevallige passanten zich thuis voelen. Via oude foto’s, mental mapping, een wall of fame en filmpjes worden we ondergedompeld in het verleden van Alsemberg. De verhalen en anekdotes komen vanzelf boven.

In het basiskamp worden tal van activiteiten opgezet om de verhalen met elkaar en de rest van de buurt te delen. Er is immers niets zo verbindend als een gedeeld verhaal. Alle activiteiten zijn vrij en gratis bij te wonen (voor het ontbijt is wel voorafgaande inschrijving nodig). Het programma is gevarieerd en goed gevuld. Woensdag 15/06: 9-14u: opbouw kamp / 20u: welkomavond, donderdag  16/06: 15-17u: samen met chef-kok Richard Hahn koken ze lekkere soep / 20u: foto-avond met als thema ’Jong in Alsemberg’, vrijdag 17/06: 20u: optreden van de Alsembergse Brassband en praatcafé met legendarische Alsembergenaars

Zaterdag 18/06: 10-17u: braderie en rommelmarkt AHA / 20u: ludieke en interactieve Alsembergquiz. Zondag 19/07: 10-19u: braderie en optredens AHA / 10-12u: rustig zondags ontbijt op het plein . Meer info: www.randatlas.be of www.beersel.be/randatlas - archief@beersel.be of 02/359.17.40

Randatlas is een project van De Kleine Expeditie in samenwerking met het gemeentebestuur, ZEN-DER, vzw De Rand en met steun van de Vlaamse Gemeenschap.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mei 2023
Hugo Devillé | 08 mei 2023
Bart Devillé | 08 mei 2023

archief