BEERSEL De populairste seingever van de regio stopt er mee

C21

BEERSEL De populairste seingever van de regio stopt er mee

Editiepajot_bart_devill___isidoor_hanssens
foto Bart Devillé
 

 

Wie kent er in de regio Zenne en Zoniën en ver er buiten seingever “den Dore” of Isidoor Hanssens uit Dworp, zeg maar Wauweringen, niet?! Hij was wel niet alleen seingever, hij had jaren zelf een groep seingevers- sommige zegden zelfs de “bende van den Dore”- waar organisatoren van sport- en andere evenementen een beroep konden op doen. En daar kwam nu een einde aan. Zonder dat de 92-jarige Isidoor er wat van wist  namen “zijn “ seingevers” het initiatief om na de jongste Brussels Classic hem bij zijn afscheid als 91 jarige seingever te danken en te huldigen in “zijn” Wauweringen. Hij werd bedacht met een passend “gesmaakt” geschenk. Collega seingever Freddy Willems: “Wij hebben met de seingevers  een centje uitgelegd voor Isidoor die met pensioen gaat en dit om een  geschenk te kunnen geven  aan de man die al jaren zorgt voor de nodige seingevers bij allerlei activiteiten en niet alleen wielerwedstrijden. Wij weten  dat   chocolade er bij Isedoor altijd in gaat,  daarom een bord vol pralines en een chocolade man in de vorm van een seingever. “ In 2004 konden we al lezen dat “ Isidore Hanssens uit Dworp, gebeten van wielrennen en zorgt al 25 jaar bij zowat elke koers in Beersel dat er seingevers staan op elk kruispunt “. Dit ter gelegenheid van een doortocht van de Tour. Isidore: “ Met onze wielerclub Rap en Goed Dworp doen we met onze seingevers ongeveer honderd wedstrijden op een seizoen. Kleintjes, maar ook grote wedstrijden als de Grote Prijs Eddy Merckx, Parijs-Brussel of de Brabantse Pijl. Men kwam wekelijks bij ons aankloppen. “

Het mocht zeker niet worden onderschat? “We hadden indertijd een 100-tal seingevers nodig voor wielerwedstrijden zoals Brabantse Pijl en Parijs-Brussel. Deze wielerwedstrijden werden in onze buurt gereden en we vonden wel buren die voor deze wielerwedstrijden wel eens de functie van seingever op zich wilden nemen. Nu is het aantal seingevers verminderd omdat we de jeugd niet kunnen overtuigen om eens de functie van seingever uit te oefenen en de oudere seingevers wegvallen omdat hun gezondheid het niet meer toelaat. “ Volgens den Dore was het niet altijd eenvoudig en gemakkelijk:

“Iedere wedstrijd of ander evenement is telkens een uitdaging. Je belt de seingevers op en je komt aan het aantal seingevers die je nodig hebt voor een wedstrijd. Maar enkele dagen nadien belt een seingever je op om te zeggen dat hij of zij niet mee kan gaan. Je kan dan terug beginnen te telefoneren naar een andere seingever om aan het aantal gevraagde seingevers te geraken dat je hebt beloofd aan de organisator van de wedstrijd of andere activiteit”. De organisatoren moeten echter niet wanhopen! De e-mail adressen en contactpersonen blijven dezelfde en men kan er blijven een beroep op doen: rapengoed.dworp@telenet.be  en hanssens.isidoor@telenet.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 27 jul 2022

archief