BEERSEL Ook Beersel denkt aan werelddag van de leerkracht

C21

BEERSEL Ook Beersel denkt aan werelddag van de leerkracht

Editiepajot_bart_devill___dag_van_de_leerkracht
foto Bart Devillé
 

 

De gemeente Beersel denkt niet alleen aan de werelddag van de leerkracht, maar liep al wat voorop en nodigde de leerkrachten van de gemeentescholen als bedankje uit op een gezellige drink aan de jeugdlokalen in Dworp. Het heeft en werd gesmaakt.  Als schoolbestuur brachte de gemeente Beersel dit jaar als bedankje de leerkrachten van de gemeentescholen samen op een gezellige drink na het werk. Voor herhaling vatbaar vonden velen!

De dag van de leerkracht gaat duidelijk in geen enkele van de Beerselse scholen geruisloos voorbij. Een dag waarop eens alle aandacht gaat naar de leerkracht die dagdagelijks in de weer is en het beste van zichzelf geeft. Elke dag opnieuw vertrouwen bieden, investeren in zichzelf, collega’s en in kinderen.

Kinderen ondersteunen maar ook elkaar.  Impact hebben op wat kinderen leren. Kwaliteit bieden… Het zijn zomaar enkele woorden die kan linken aan onze leerkrachten. “De dag van de leerkracht op 5 oktober is een dag waar je als leerkracht eens trots mag zijn op jezelf, wat je allemaal verwezenlijk.

We zijn door crisissen gegaan maar jullie veerkracht en vastberadenheid om steeds weer opnieuw voor elk kind te vechten heeft mij verwonderd en eerlijk gezegd ook oprecht geraakt.” zegt schepen van onderwijs Jo Vander Meylen(CD&V).

 

De dag van de leerkracht is een symbolisch moment van aandacht dat leerkrachten eigenlijk elke dag verdienen. “Denk nooit dat je het voor niets doet, dat niemand het ziet of apprecieert… Dat is niet zo… Verre van maar misschien moeten we het elkaar wat meer zeggen. Weet, jullie gedrevenheid en inzet maken dikwijls mijn dag…” laat Jo Vander Meylen de leerkrachten weten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 nov 2022

archief