BEERSEL Laatste Brouwerijconcert 2022 vond plaats in Oud Beersel

C21

BEERSEL Laatste Brouwerijconcert 2022 vond plaats in Oud Beersel

Ediitiepajot_bart_devill___combo_van_academie_orfeus_2
foto Bart Devillé
 

 

Zondag ging het vierde en laatste brouwerijconcert door in de gemeente Beersel. Gastheer deze keer was brouwerij Oud Beersel en academie Orfeus zorgde voor een heus Jazz-concert. Wat er allemaal groeit en bloeit binnen de academie is misschien niet altijd onmiddellijk zichtbaar. Maar CC de Meent en academie Orfeus kennen elkaar heel goed en werken ook graag en vlot samen. Een aantal lessen van de academie gaan door in de lokalen van CC de Meent en de academie komt op het einde van het schooljaar ook altijd langs voor hun optreden van theater en ballet. Maar er is nog veel meer: verschillende leerkrachten en ex-leerlingen kregen en krijgen een plek op het podium van de Meent in de reguliere programmatie. Het is bijzonder fijn om te merken dat er een doorstroming is van het talent dat zijn eerste stappen zet in de academie of dat in de academie de muziek of theatermicrobe te pakken krijgt. Eind september stonden 2 jonge jazztalenten nog op het podium van de Meent. Elliot Knuets en Jonathan Collin kregen hun eerste muzikale lessen in academie Orfeus en staan op hun 18e voor een internationale doorbraak. Roos Denayer is op vrijdag 20 oktober de volgende lokale artiest met roots in de academie op het podium van de Meent met het Mos Ensemble. Op 18 december is ex-leerlinge van de academie en vrijwilligster van CC de Meent Semele Uyttenbroeck aan de zijde van Tine Embrechts te zien in Kameleonie, een theaterconcert voor kinderen.

Elsie De Greef(N-VA), schepen van cultuur: “Vandaag mochten een paar combo’s van academie Orfeus de reeks brouwerijconcerten afsluiten in brouwerij Oud Beersel, het was heel gezellig. Vier weekends hebben de mensen kunnen proeven van onze plaatselijke, mooie muziek en van ons heerlijk aanbod van onze brouwerijen.

Voor onze klassieke concerten gaan we een samenwerking aan met de buren van het Huis van Herman Teirlinck in Beersel. De musici brengen telkens een aangepast en exclusief programma ‘in de geest van Teirlinck’. Weer heerlijke muziek op een bijzondere locatie! Voor het programma kijk op de website van CC de Meent.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief