Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

C21

Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournee_minerale_23
 

Tournée Minérale is bij heel wat mensen bekend. De campagne van De Druglijn is inmiddels aan haar zevende editie toe en roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Halle, Pepingen, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, de Eerstelijnszone Zennevallei, de Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland en het AZ Sint-Maria Halle zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.
Tournée Minérale werkt
95 procent van de Vlamingen kent Tournée Minérale. Elk jaar opnieuw neemt een op de vijf volwassenen deel aan de maand zonder alcohol. En dat loont. Onderzoek heeft trouwens aangetoond dat deelnemers aan Tournée Minérale na het einde van de actie hun alcoholgebruik blijven matigen.
Doe mee en voel je (alcohol)vrij
De focus van de campagne ligt dit jaar op je vrij voelen met Tournée Minérale. Vrij van een kater, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt. Wie al eerder deelnam, heeft het wellicht ervaren: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Doe dus mee en ontdek zelf de voordelen van een maand zonder alcohol. Ook tijdens de maand zonder alcohol is er trouwens keuze genoeg, dankzij het grote aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten en de horeca. Heel wat Minérale-bars en -resto’s zetten weer in op een mooi alcoholvrij aanbod. De stad Halle en de gemeenten Beersel, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw engageren zich ook om Tournée Minérale te promoten bij hun lokale dienstencentra, adviesraden en lokale horeca. Zij krijgen alle nodige informatie over het initiatief en een aantal recepten voor heerlijke mocktails. Maar ook de artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland, de Eerstelijnszone Zennevallei en het AZ Sint-Maria in Halle voeren uitgebreid campagne om een maand lang geen alcohol te drinken. Want wie een alcoholpauze neemt, voelt zich beter, heeft meer energie en slaapt ook beter. Wie bovendien eenmaal de voordelen heeft geproefd, blijft nadien zijn alcoholgebruik matigen.
Op je gezondheid!
Ga jij ook de uitdaging aan? Drink in februari geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren. Meer info vind je op www.tourneeminerale.be.
Er is ook de website www.alcoholhulp.be voor wie echt wil stoppen 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 15 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 feb 2024
Hugo Devillé | 12 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024
Roger Swalens | 10 feb 2024
Devogeleer Emile | 09 feb 2024

archief