Brouwerij 3 Fonteinen BEERSEL en Felix Art DROGENBOS vieren 25 jaar samenwerking

C21

Brouwerij 3 Fonteinen BEERSEL en Felix Art DROGENBOS vieren 25 jaar samenwerking

Editiepajot_bart_devill___brouwerij_3_fonteinen
Armand Debelder + / foto Bart Devillé
 

Wellicht zullen er velen de wenkbrouwen fronsen bij het lezen van deze titel, maar toch is het zo: 2023 markeert een bijzonder jaar voor lambikbrouwerij 3 Fonteinen uit Lot, Beersel en het FeliX Art & Eco Museum in Drogenbos. Hoe deze combinatie tot stand kwam?.....Het museum is gewijd aan het leven en werk van schilder-boer Felix De Boeck. Begeesterd door de werken van Felix De Boeck, benaderde brouwer en geuzesteker Armand Debelder van 3 Fonteinen het museum in 1998 met het idee één van de werken uit Felix’ befaamde Nachtlichten-serie te gebruiken voor een bijzondere serie geuzes, de Oude Geuze Vintage.
Deze geuzes worden door 3 Fonteinen speciaal geselecteerd omwille van de unieke karakteristieken en hun bijzonder bewaarpotentieel. Daarnaast zijn de Vintages telkens minstens drie jaar optimaal op fles doorgerijpt alvorens ze uitgebracht worden. Reeds acht verschillende schilderijen van Felix De Boeck prijkten zo op de Vintage-flessen van 3 Fonteinen.
Van de opbrengst stroomt telkens een deel terug naar de vzw rond Felix De Boeck. De afgelopen jaren intensifieerden beide partijen de samenwerking, waarbij de gedeelde visie rond duurzaamheid en ecologie naar voren werd geschoven. Hierbij wordt ingezet op participatieve projecten, lokale inclusie en educatie en bio-productie. In de museumtuin werden bovendien vijftig zeldzame Schaarbeekse Kriekelaars van Brouwerij 3 Fonteinen aangeplant, met de bedoeling deze over enkele jaren te kunnen oogsten.
Daarnaast rijpt er reeds jaren geuze van Brouwerij 3 Fonteinen in de kelder van Felix De Boeck, die zelf een fervent geuze-liefhebber was. Op 28 en 29 april 2023 organiseert Brouwerij 3 Fonteinen de vierde editie van haar event ‘Bespelingen van het Lot’, dat in het teken zal staan van deze bijzondere samenwerking. Enkele oudere Vintages zullen uitzonderlijk te degusteren zijn. Daarnaast lanceert de brouwerij een nieuwe Vintage, een magnum Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston, geboteld in 2018, die deels in de kelder van Felix De Boeck rijpte. Uiteraard zal de fles een bijzondere versie van één van Felix’ Nachtlichten afbeelden, daar het originele werk in het bezit is van Brouwerij 3 Fonteinen.
Deze boteling zal vanaf dat weekend ook te koop zijn bij zowel de brouwerij als het museum. Rond het event organiseren de brouwerij en het museum een uniek bezoek aan het museum voor dertig (inter)nationale lambik-liefhebbers, die door het bier de werken leerden kennen. Uitzonderlijk toont het museum dan een nooit gezien aantal Nachtlichten, waaronder uiteraard alle werken die reeds op de flessen prijkten. De tickets voor dit unieke bezoek zijn intussen uitverkocht. Over Brouwerij 3 Fonteinen,  Brouwerij 3 Fonteinen is één van de laatste traditionele lambikbrouwerijen en authenthieke geuzestekerijen. Diepgeworteld in de Zennevallei en het Pajotenland, hun geschiedenis, culturele tradities en terroir.
Bijna 140 jaar pure ambacht, passie en kwaliteit en met een toekomstvisie gericht op lokale biologisch geteelde oude graansoorten, een netwerk van fruitboeren en families met wilde Schaarbeekse kriekelaars en andere oude fruitbomen.
En een intense samenwerking met andere ambachtslieden rond een levendige beleving van echte lambikbieren. Over FeliX Art & Eco Museum Schilder-boer Felix De Boeck (1898-1995) was één van de pioniers van de Belgische abstracte kunst. Het museum opende in 1996 en biedt een totaalbeleving van avant-garde kunst in het museum, biodiversiteit en natuurervaring in de boomgaard en het moeras en erfgoedbeleving in de hoeve van Felix De Boeck. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2023
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief