Start recreatieseizoen in provinciedomeinen

C21

Start recreatieseizoen in provinciedomeinen

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_11
 

Vanaf 1 mei startte het recreatieseizoen in de vier Vlaams-Brabantse provinciedomeinen.

“Onze domeinen zijn de uithangborden van de provincie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor recreatie. “Nu de lente aanbreekt, kan het recreatieseizoen van start gaan. De domeinen openen hun deuren, vanaf 1 april, hun zwembaden vanaf 1 mei”.

Bloemenpracht in Huizingen

In het Provinciedomein Huizingen is de toegang vanaf 1 april betalend. Eens binnen kunnen bezoekers zich uitleven in het kasteelpark met attracties, zoals de minigolf, de minicars, de toeristentrein, de boten en de pedalo’s. ​
​“De rotstuin blijft een absolute troef in het Provinciedomein Huizingen. De bloemenpracht is een hele lente en zomer lang een lust voor het oog. Wie snel is, kan ook nog het tapijt van boshyacinthen bewonderen. Onze twee grote speeltuinen beloven uren speelplezier voor onze jonge bezoekers. En heel weldra breidt ons gezin trekpaarden verder uit”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/huizingen ​

www.vlaamsbrabant.be/kalenderhuizingen 

Kessel-Lo biedt waterpret en sportplezier
In het provinciedomein van Kessel-Lo kunnen kinderen vanaf 1 mei opnieuw pret beleven in het ploeterbad. Ook de andere attracties, zoals de avontuurlijke speeltuinen, minigolf, het verkeerspark, de trapbootjes en roeiboten/waterfietsen, gaan open.
​Vanaf dit seizoen kan men sportterreinen online reserveren.
​Op 14 mei is er een wandelconcert in het domein.​“Het Provinciedomein Kessel-Lo is een topattractie vlak bij Leuven. Een groene long voor wandelaars, lopers en vele andere sportievelingen. Onze kleine en grote speeltuin zorgen voor uren speelplezier. Dit jaar verwelkomen we ook cultuurliefhebbers met drie wandelconcerten in mei en juni”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/kessello
www.vlaamsbrabant.be/kalenderkessello

Een zomer lang zwemmen in open lucht in de Halve Maan
Het provinciedomein Halve Maan in Diest opent vanaf 1 mei opnieuw het openluchtzwembad. In het natuureducatieve bezoekerscentrum kan de bezoeker terecht voor lezingen en wandelingen.“Het grote openluchtzwembad van de Halve Maan kan weer badgasten ontvangen voor een dag vol waterrecreatie voor een democratische prijs. Maar daarnaast is de rest van het domein gratis toegankelijk. Keuze genoeg: waterfietsen, kajaks, minicars en minigolf. Bovendien staat er een sinds kort een indrukwekkend hoogteparcours. Dit uitdagende parcours is een ideale teambuilding-activiteit”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/halvemaan
www.vlaamsbrabant.be/kalenderhalvemaan 

Het Vinne zet in op natuurbeleving op maat van gezinnen
Het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw opende al het toeristische seizoen op 1 april. Dit jaar bruist de Vinnehoeve van het leven met maandelijkse marktjes. Voor de hoeve werd een paviljoen gebouwd, een plek om af te spreken of om even te schuilen. Voor de hoeve, en goed zichtbaar vanaf het terras van de bistro werd een ​ nieuwe speeltuin aangelegd.​
​Op 3 en 4 juni is er een Familieweekend waarbij men met een tent kan komen overnachten in de hoogstamboomgaard. Het Vinne zorgt dan voor randanimatie, een barbecue-plek, picknick mogelijkheden, natuurlijke wellness, muziek en workshops.
​“Het Vinne werd afgelopen jaren grondig gesaneerd. De waterkwaliteit is sterk verbeterd en dat heeft een positieve impact op het leven. Watervogels zijn in grote aantallen teruggekeerd, en dat is goed nieuws voor de vogelliefhebbers. Verder blijft Het Vinne natuurlijk de ideale uitvalsbasis om het Hageland en de Getevallei te ontdekken”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.
​Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/hetvinne
www.vlaamsbrabant.be/vinnekalender


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief