De Gordel breidt uit met gravel- en trailparcours

C21

De Gordel breidt uit met gravel- en trailparcours

Weyts_gordel_2023__2_
 

 De Gordel pakt op zondag 3 september uit met enkele opvallende nieuwigheden. Een trailparcours loodst avontuurlijke lopers doorheen de Druivenstreek, de focusregio van deze editie. Gezinnen met kinderen kunnen in Huizingen terecht voor een wandeling met Augmented Reality. En in Overijse kunnen gravelfietsers genieten van een gravelparcours. Daarnaast kunnen alle deelnemers natuurlijk naar hartenlust wandelen, lopen en fietsen doorheen de groene Vlaamse Rand. “Door het aanbod steeds verder uit te breiden, willen we zoveel mogelijk Vlamingen betrekken in het feest van onze groene Vlaamse Rand”, zegt minister bevoegd voor de Vlaamse Rand Ben Weyts, die op 3 september zelf kiest voor het trailparcours van 23 km doorheen de heuvelachtige Randregio. “Een minister bevoegd voor de Vlaamse Rand én Sport moet het goede voorbeeld geven”, zegt Weyts. “Al denken mijn kuiten daar momenteel anders over.”

 

De eerste zondag van september staat in het teken van de Gordel in de Vlaamse Rand. Het is geen sportmanifestatie zoals er vele anderen zijn, want de Gordel viert ook het groene en het Vlaamse karakter van de Rand.  Er zijn de bekende fiets- en wandeltochten, de optredens en andere randanimatie, maar de laatste edities breidde het aanbod uit. Naast de klassieke gordel van 100 kilometer, die op korte tijd opnieuw erg populair werd, zijn ook dit jaar de Gordelpelotons aanwezig. Vorig jaar genoten honderden kinderen en jongeren van veldritinitiaties, toen een nieuw element in het aanbod van de Gordel. De originele boodschap van de Gordel blijft hetzelfde, maar het aanbod voor de deelnemers wordt voortdurend vernieuwd. 

 

Ook dit jaar breidt de Gordel haar aanbod verder uit met naast een trailparcours voor lopers en Augmented Reality-wandelingen ook een gravelparcours. Deelnemers vertrekken vanuit Kamp Kwadraat in Overijse en kunnen kiezen uit twee afstanden: 52 of 77 kilometer. De route van 77 kilometer biedt iets meer hoogtemeters via een extra lus doorheen het heuvelachtige landschap van de Druivenstreek. “De fiets zit in het DNA van Vlaanderen”, zegt Vlaams minister Ben Weyts. “Volgend jaar is Vlaams-Brabant met start in Leuven en aankomst in Halle bovendien het decor van het 3de wereldkampioenschap gravel. Met dit nieuwe gordelparcours kijken we alvast vooruit.” Wie wil deelnemen aan de gravelroutes kan zich ter plaatse inschrijven of op voorhand viawww.degordel.be.

 

Naast de Druivenregio als focusregio is ook het Provinciaal Domein in Huizingen opnieuw een focuspunt.Provinciaal gedeputeerde Ann Schevenels: “Provinciedomein Huizingen staat naar jaarlijkse gewoonte weer klaar om duizenden Gordelaars te ontvangen. Naast de wandel- en fietstochten kunnen de mensen in ons domein komen genieten van muziek op onze drie podia, van leuke kinderanimatie en uiteraard ook van lekker eten uit onze streek.”

 

Ook Kamil Muyldermans (voorzitter Vrijetijdsregio Druivenstreek) kijkt uit naar de Gordel: “De Druivenstreek ontvangt dit jaar met heel veel plezier De Gordel. Door een samenwerking over de gemeentegrenzen heen, willen we alles waar De Gordel voor staat verbreden en versterken in onze prachtige regio. Ontdek op een sportieve manier samen met vrienden en familie de mooiste plekjes van Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren en geniet van een streepje muziek vergezeld van een hapje en een drankje.”

 

Net als voorgaande jaren viert én versterkt de Gordel het groene en Vlaamse karakter van de Vlaamse Rand. Ook dit jaar wordt voor elke geregistreerde deelnemer een Gordelboom geplant in de Vlaamse Rand. “Zo werden de voorbije jaren al tienduizenden extra stukken groen aangeplant in de Vlaamse Rand en kiezen we resoluut voor een offensieve strategie: meer groen in onze Vlaamse Rand”, aldus Weyts.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024

archief