VARIA - Warmste dag breekt records in provinciale recreatiedomeinen

C21

VARIA - Warmste dag breekt records in provinciale recreatiedomeinen

Editiepajot_warmste_dag_foto_agr
Foto AGR.

Met temperaturen boven de 30°C liep het vandaag storm in de provinciale recreatiedomeinen. De bezoekersaantallen aan de zwembadranden piekten. Meer dan 2500 in Huizingen, 6000 in de Halve Maan in Diest en 2500 in Kessel-Lo. Dit zijn voor dit jaar absolute records.

Met deze recordcijfers wordt de sterke trend van dit jaar bevestigd. Nu al bereiken of overstijgen deze drie provinciale provinciedomeinen de totale bezoekersaantallen van het vorige seizoen. Zo genoten er in Kessel-Lo op dit ogenblik reeds ongeveer 10% meer bezoekers van een plons in het ploeterbad dan in 2008.

"Met een goede maand augustus zitten er misschien nog enkele records aan te komen" bevestigt gedeputeerde Walter Zelderloo."Alles hangt natuurlijk af van het weer. Het wordt uitkijken naar de volgende warmste dag om te zien of de dagrecords van vandaag nog verbeterd kunnen worden. Maar wij zijn ervan overtuigd dat ook een aantal investeringen in het aanbod een belangrijke rol spelen. De nieuwe waterglijbanen in de Halve Maan bijvoorbeeld blijken een echt succesnummer."

Website: www.vlaamsbrabant.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2009
Frank Ilsbroux
AGR
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief