BEERSEL blijft een diervriendelijke gemeente

C21

BEERSEL blijft een diervriendelijke gemeente

Dsc_4686_2
 
Beersel blijft een diervriendelijke gemeente in 2024. Het nieuwe label werd onlangs uitgereikt door de provincie aan verschillende gemeenten en ook Beersel kreeg het label ‘Diervriendelijke Gemeente 2024’. De provincie heeft het label uitgereikt aangezien er meerdere initiatieven zijn genomen om het dierenwelzijn binnen de gemeente te behouden en te verbeteren. 
 
Zo heeft de gemeente sinds deze legislatuur met Elsie De Greef een schepen bevoegd voor dierenwelzijn en via het mailadres dierenwelzijn@beersel.be is er een officieel aanspreek- en meldpunt en ook binnen de politiezone is er een contactpersoon vast gelegd. Verder voert de gemeente een zwerfkattenbeleid conform de Vlaamse regelgeving en staat ze in voor het beheer en onderhoud van verschillende losloopweides. Ook is er een officieel verbod op het verkopen van gezelschapsdieren op markten. Het verbod op vuurwerk wordt dan weer versterkt door sensibilisering over de gevolgen van het gebruik ervan. Verder is het ook mogelijk om bij de gemeente de huisdierstickers aan te vragen zodat de hulpdiensten bij een noodgevallen weten hoeveel huisdieren er aanwezig zijn in de woning. De gemeente zorgt er ook nog voor dat haar diervriendelijke initiatieven bekend worden gemaakt bij het brede publiek via het Rondenbosmagazine, de website en onze Facebook.
Het ontvangen van het label betekent niet dat de gemeente nu op haar lauweren zal rusten. “Diervriendelijk zijn is geen eindpunt, maar is steeds in beweging en op zoek naar verbetering. Zo gaat de gemeente dit jaar het duivenprobleem in het kasteel op een diervriendelijke manier aanpakken”, zegt schepen De Greef, schepen van dierenwelzijn.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2024
Marc Sluys - Hugo Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 17 jun 2024
Hugo Devillé | 12 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Hugo Deville | 07 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief