Restauratiepremie voor Sint-Sebastiaanskerk in LINKEBEEK

C21

Restauratiepremie voor Sint-Sebastiaanskerk in LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek_kerk
© Foto: Onroerend Erfgoed

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, kent een premie van 49.018,07 euro toe voor de restauratie van de Sint-Sebastiaanskerk in Linkebeek. Met deze premie worden de schilderwerken van het interieur gerestaureerd en de elektriciteits- en verwarmingsinstallatie verbeterd.

De classicistische Sint-Sebastiaanskerk van Linkebeek is gebouwd in 1773-1778. De kerk werd in 1995 beschermd als monument omwille van haar historische en artistieke waarde. In 1953 werd de kerk, samen met omringende kerkhofmuur en toegangstrappen, al beschermd als landschap.
“Uit onderzoek is gebleken dat de kerk sinds de afwerking in 1778 verschillende keren opnieuw geschilderd werd in diverse kleuren,” aldus minister Bourgeois. “Omwille van het historisch belang van het classicistisch interieur is er voor gekozen om de oorspronkelijke kleurstelling uit 1778 te achterhalen en te herstellen. Door het ongelijk aantal afwerkingslagen bleek het echter onmogelijk om met zekerheid te bepalen wat de originele kleur was. Daarom is nu gekozen voor een sobere schildering in beige met enkele accenten in oker.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2013
Felix Merckx
© Foto: Onroerend Erfgoed
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 25 mrt 2024
Hugo Devillé | 28 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 02 feb 2024
Hugo Devillé | 02 feb 2024

archief