Aangewezen burgemeester’ Damien Thiéry van LINKEBEEK stapt over naar MR

C21

Aangewezen burgemeester’ Damien Thiéry van LINKEBEEK stapt over naar MR

Damien_thi__ry
EP

Vandaag maakte ‘aangewezen burgemeester’ van Linkebeek Damien Thiéry , samen met MR-voorzitter Charles Michel, op een persconferentie bekend dat hij het FDF verlaat om de rangen van voormalig kartelpartner MR te gaan versterken.

Damien Thiéry zat naar eigen zeggen niet meer op dezelfde golflengte met de manier waarop het FDF communiceert, kritiek leverend zonder dialoog. Hij zag een verdere samenwerking met zijn vorige partij dan ook niet meer zitten. De weigering van het FDF om in dialoog te treden is volgens Thiéry ook in de kaarten spelen van N-VA en andere Vlaamse extremisten en maakt het hem als (aangewezen) burgemeester ook moeilijk
 
 “ik ben ook burgemeester van de Vlaamse Linkebekenaren en voorstanden van dialoog tussen beide gemeenschappen”. De Linkebeekse ‘aangewezen burgemeester’ gaf nog mee dat hij geen zekerheid kreeg voor een plaats op de Kamerlijst voor de verkiezingen van 2014. Ook ontkende hij dat hij overstapt om zijn benoeming als burgemeester te vergemakkelijken.
 
Op de gemeenteraad van maandag bevestigde hij nog dat hij zeker de gemeente blijft besturen tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De mogelijkheid om zijn functie als commercieel directeur in de privé – sector opnieuw op te nemen blijft open en zal afhangen van zijn verkiezingsuitslag, zegt hij. Volgens de voorstellen op de MR –persconferentie door MR-voorzitter Charles Michel en door Didier Reynders zal Damien thiéry behoren tot de effectieve kandidaten als lijstduwer en zal hij zijn mandaat volgens zijn verkiezingsuitslag uitvoeren.
 
Damien Thiéry geraakte vooral bekend als één van de niet –benoemde burgemeesters uit de Vlaamse Rand rond Brussel. Trouwens zijn collega’s uit Kraainem en Wezembeek-Oppem zijn ook nog niet benoemd. Niettegenstaande zijn overstap van het FDF naar MR zegt Damien Thiéry nog dat hij gekant blijft tegen wat hij noemt ‘de pesterijen van de Vlaamse Regering’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2013
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 03 apr 2024
Hugo Deville | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 feb 2024

archief