Alcoholcontroles verricht in SINT-GENESIUS-RODE en LINKEBEEK

Alcoholcontroles verricht in SINT-GENESIUS-RODE en LINKEBEEK

Editiepajot_politielogo
Ingezonden foto

In kader van het zonaal veiligheidsplan van de Pz Rode heeft de verkeersdienst de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari een alcoholcontrole verricht in Sint-Genesius-Rode en Linkebeek, bestaande uit een vast verkeersdispositief.

De controle gebeurde in een eerste fase te Sint-Genesius-Rode op de Waterloosesteenweg (N5), waarbij de voertuigen selectief uit het verkeer werden gehaald, 58 voertuigen werden gecontroleerd. Alle bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. 3 bestuurders waren in alarmfase en werd hen een rijverbod van 3 uur opgelegd.
 
In een tweede fase werd er een controledispositief opgesteld aan de verkeerstakken rondom de rotonde op de Alsembergsesteenweg te Linkebeek. De voertuigen werden tevens selectief uit het verkeer gehaald, 62 voertuigen werden gecontroleerd. 8 bestuurders hadden teveel alcoholische dranken genuttigd, waarbij hun rijbewijzen werden ingehouden.
 
In totaal blijkt dus dat tijdens de verkeersactie ongeveer 1 bestuurder op 10, die onderworpen werd aan een blaasprestatie, een glaasje teveel op had. De hoogst gemeten waarde was 0.76 mg/l, wat een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs tot gevolg heeft.
 
Tijdens beide controles werden tevens verscheidene processen-verbaal uitgeschreven inzake inbreuken op de boorddocumenten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief