Gemeenteraad LINKEBEEK keurt motie ingevolge aanpassing van vliegroutes goed

Gemeenteraad LINKEBEEK keurt motie ingevolge aanpassing van vliegroutes goed

Gemeenteraad_2013
EP

Op de jongste gemeenteraad van Linkebeek stelde aangewezen burgemeester Damien Thièry een motie voor betreffende ‘de overlast veroorzaakt door de aanpassing van de vliegroutes’.

In deze motie wordt verwezen naar de nieuwe vliegroutes die sinds 6 februari 2014 door de Federale regering zijn opgesteld, voor de vliegtuigen die opstijgen van de luchthaven van Brussels Airport, in het bijzonder de toename van de vluchten boven de kanaal-route, o.a. door de weekend- en nachtvluchten, alsmede het gebruik ervan door een groot deel van zwaardere vliegtuigen. Volgens Damien Thièry zijn hierdoor de vluchten boven Linkebeek ernstig toegenomen, in het bijzonder gedurende het weekend en ’s nachts.
Als verantwoording van de motie stelde de aangewezen burgemeester nog dat deze dient om de solidariteit van de gemeente te tonen aan alle personen die lijden onder de geluidshinder. Ook wordt aan de federale regering o.m. gevraagd de toename van het luchtverkeer boven de kanaal-route op te schorten. Aan de Brusselse regering vraagt Linkebeek een actief controle beleid te voeren om de Brusselse geluidsnormen te laten eerbiedigen en de maatschappijen waarvan de vliegtuigen in overtreding zouden zijn, te sanctioneren.
Raadslid Rik Otten (Prolink) wees op het feit dat het algemeen vluchtverkeer is toegenomen en dat Linkebeek nog niet in Brussel ligt. Hij twijfelde aan het nut van dergelijke motie, waarin ‘neutrale’ metingen worden gevraagd, maar toch al wordt ingediend. Fractiegenoot Eric Debruycker zei nog dat de toename een gevolg is van het mooie weer waar wij de voorbije weken konden van genieten en het feit dat de landing en het opstijgen van de vliegtuigen afhankelijk zijn van de windrichting. Debruycker telde ooit eens vijftien vliegtuigen op een heel weekend en dit vond hij toch niet overdreven. Alleen Prolink keurde de motie niet goed.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2014
Hugo Devillé
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief