LINKEBEEK – TAK roept Damien Thiéry uit tot Prins Carnaval

LINKEBEEK – TAK roept Damien Thiéry uit tot Prins Carnaval

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Actievoerders van het Taal Aktie Komitee (TAK) zijn vanavond afgezakt naar de gemeenteraad van Linkebeek. Ze benoemden er waarnemend burgemeester Damien Thiéry tot Prins Carnaval.

Met deze ludiek opgevatte actie wensen we te protesteren tegen de aanduiding van Damien Thiéry als waarnemend burgemeester door de gemeenteraad van 2 februari jongstleden. Met deze aanduiding gaat de benoemingscarrousel in Linkebeek dus onverminderd voort.

Na zijn eerdere niet-benoeming (bevestigd door de TWEEtalige kamer van de Raad van State) riep Damien Thiéry nieuwe feiten in om een nieuwe voordracht te rechtvaardigen. Na de (betwistbare) verduidelijking van de taalwetgeving door de Raad van State beloofde Damien Thiéry immers de taalwetgeving te zullen respecteren. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) trapte echter niet in de val en werd hierin (andermaal) bijgetreden door de tweetalige kamer van de Raad van State (december 2014). Daarop had de gemeenteraad dertig dagen de tijd om een nieuwe burgemeester voor te dragen, wat ze dus niet deed. Dit ‘handigheidje’ heeft alvast het voordeel van de duidelijkheid. Damien Thiéry bewijst andermaal enkel oor te hebben naar de wetten en uitspraken die hem bevallen.

TAK-woordvoerder Roel De leener: “Wij stellen ons ook de vraag of de gemeenteraad überhaupt nog wel in staat is een onbesproken kandidaat voor te dragen, tenslotte stemmen de raadsleden keer op keer weer in met deze farce. Wat ons betreft mag de Vlaamse regering haar verantwoordelijkheid opnemen en zelf een kandidaat aanduiden in het belang van de bevolking van Linkebeek die zo eindelijk bestuurd zou kunnen worden door een voltallig schepencollege.

Het is overigens niet alleen in Linkebeek dat Franstaligen zich roeren. In Wezembeek-Oppem (met een burgemeester van eveneens MR strekking) werden er pogingen ondernomen om de taalwet te negeren in adviesraden. In Kraainem wordt er dan weer gewerkt aan een illegale taalbevraging van de bevolking.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief