LINKEBEEK Damien Thièry wil van geen wijken weten

LINKEBEEK Damien Thièry wil van geen wijken weten

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

Wanneer Linkebeek een ‘echte’ burgemeester zal hebben, dat wordt nog even wachten. Damien Thièry om wie het allemaal gaat, wil geen stap op zij zetten niettegenstaande hij alles behalve geliefd is (behalve in Linkebeek) in de provincie en in de Vlaamse Regering.

De jongste gemeenteraad van Linkebeek nam kennis van de brief van Gouverneur Lodewijk De Witte in verband tot een nieuwe voordracht van een burgemeester en aanstelling van een waarnemend burgemeester. Het was Damien Thièry zelf die hier kennis van gaf.
Ook gaf hij mee dat hij democratisch werd verkozen en wat het burgemeesterschap betrof, hij zijn collega              ’s van de meerderheid de kans gaf zich, in een geheime stemming, uit te spreken over zijn kandidatuur. Gezien de uitslag van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen voelde hij zich 100% op zijn gemak en vroeg zijn collega’s van de meerderheid zich uit te spreken over zijn kandidatuur.
Rik Otten van de oppositiefractie ProLink maakte zich geen begoochelingen: “De meerderheid zal zijn steun verlenen aan hun ‘martelaar’ die Damien Thièry heet. Damien Thièry heeft deze meerderheid in zijn tang. Hij krijgt hier geen waardering voor een of ander groots project, wel omdat hij dwars ligt. “ Ook beklemtoonde hij nog dat Damien Thièry twee maal in beroep ging bij de Raad van State en ook tweemaal werd terug gefloten. “
Uiteindelijk volgde er een ‘geheime stemming’. Hier uit bleek dat Damien Thièry 11 stemmen behaalde en Yves Ghequiere(LBL) 2, zodat het in Linkebeek (voorlopig) bij het oude blijft. Hoe het nu verder gaat valt af te wachten. Volgens gouverneur Lodewijk De Witte kan het niet de bedoeling zijn dat Damien Thièry waarnemend burgemeester blijft. Vlaams belang wil dat er een regeringscommissaris naar Linkebeek wordt afgevaardigd.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief