Jonge anti-armoede activiste uit LINKEBEEK ontmoet Ban Ki-Moon in Brussel

Jonge anti-armoede activiste uit LINKEBEEK ontmoet Ban Ki-Moon in Brussel

Editiepajot_ingezonden_wanda_ban_ki_moon1_27052015
 
Editiepajot_ingezonden_wanda_ban_ki_moon_27052015
 
Editiepajot_ingezonden_wanda_ban_ki_moon2_27052015
 

Woensdag, 27 mei, als onderdeel van een bliksembezoek aan België, hield Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon een levendig debat met jongeren in BOZAR, Brussel.. 

Gedurende het evenement, getiteld "Our world, our dignity, our future. The post-2015 agenda and the role of youth" (“Onze wereld, onze waardigheid, onze toekomst. De post-2015 agenda en de rol van de jeugd”), hield Mr. Ki-Moon een helder en interactief debat over de rol van de jeugd in internationale ontwikkeling binnen een bredere discussie over globaal jeugdactivisme. Wanda Van Hemelrijck uit Linkebeek was aanwezig op het evenement binnen haar rol als ONE Jeugdambassadrice. Wanda werd geselecteerd als Jeugdambassadrice uit honderden kandidaten uit Europa om de anti-armoede organisatie te vertegenwoordigen om het bewustzijn over de kans om extreme armoede te beëindigen te verhogen. 

ONE Jeugdambassadrice Wanda Van Hemelrijck zei: “Het was een enorm privilege om het evenement met Mr Ki-Moon bij te wonen deze namiddag. Het is enorm motiverend dat hij, en de Verenigde Naties in hun geheel, de rol die wij, jongeren, spelen in het vormen van de toekomst van onze wereld serieus nemen. Zoals hij zei: we zijn de eerste generatie die extreme armoede een halt toe kan roepen, en de laatste die de effecten van de klimaatopwarming in kan tomen”

“Ik wil aantonen dat jongeren wél om politiek geven, en dat we geloven dat we de kracht hebben om dingen te veranderen. Ik ben ere norm blij om dat Ban Ki-moon onze wensen en vragen dan ook in centraal stelde tijdens dit evenement.” 

Over ONE: ONE is een campagne- en lobby-organisatie van meer den 6 miljoen mensen die actie ondernemen om extreme armoede en voorkombare ziekten een halt toe te roepen, vooral in Afrika. We verhogen het publieke bewustzijn en dringen politieke leiders aan het gevecht aan te gaan met AIDS en voorkombare ziekten, investeringen in agricultuur en voedingsvoorziening te verhogen, en eisen meer transparantie in armoedebestrijdingsprogramma’s. Om meer te weten te komen, ga naar ONE.org.

Over ONE Jeugdambassadeurs: Het ONE Jeugdambassadeursproject is een initiatief dat meer dan 250 jonge activisten in Europa in staat stelt deel te nemen aan het gevecht tegen extreme armoede, door lokaal, nationaal en online actie te voeren. Het eerste Jeugdambassadeursprogramma werd gelanceerd in 2014, en loopt dit jaar simultaan in België, Frankrijk, het VK, Nederland, Duitsland, Ierland en Italië. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief