Op de TAK-receptie in LINKEBEEK roept Guido Moons op tot luisterbereidheid, begrip, overleg voor en met elkaar

Op de TAK-receptie in LINKEBEEK roept Guido Moons op tot luisterbereidheid, begrip, overleg voor en met elkaar

Editiepajot_linkebeek
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_linkebeek
Foto © Elsie De Greef / Aan het woord Guido Moons, ere-voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging
 
Editiepajot_linkebeek
Foto © Elsie De Greef / Wim De Wit, voorzitter van het Ijzerwakecomité
 

Een vijftigtal taktivisten verzamelde zaterdag in de cafetaria van GC de Moelie in Linkebeek om er het glas te heffen op het nieuwe jaar. De locatie is natuurlijk niet toevallig gekozen. Het Taal Aktie Komitee heeft doorheen de jaren altijd bijzondere aandacht gehad voor de zes en zal dat in de toekomst blijven doen. De recente geschiedenis in gedachten en met het oog op de komende politieke actualiteit in deze Vlaamse gemeente, lag de keuze voor Linkebeek voor de hand.

Zo dacht ook de gastspreker Guido Moons, ere-voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, erover. Hij wees op het belang van een blijvende alertheid voor het Nederlandstalig karakter van Vlaams-Brabant. De eigenheid van onze streek wordt echter niet alleen bedreigd door rabiate franskiljons als een Damien Thiéry, maar ook door megalomane Brusselse projecten als het eurostadion op parking C - een voorproef van de Brusselse Metropolitane Regio die we aan de zesde staatshervorming te danken hebben. Op zondag 20 maart wordt er trouwens actie gevoerd rond het dossier van parking C.

Naast een nieuwe oproep tot verzoening tussen het IJzerbedevaartcomité en de IJzerwake, vroeg Guido Moons de aanwezigen ook om de uitgestoken hand van de N-VA naar de Vlaamse beweging niet bij voorbaat weg te duwen en op zijn minst het gesprek aan te gaan. Enkel zo kunnen we het communautaire programma van die partij terug in de juiste richting krijgen en dat is weg van België.

Wim De Wit, voorzitter van het Ijzerwakecomité voegde eraan toe: “IJzerwake moet blijven drukken op de Vlaamse partijen om samen te werken, in het belang van Vlaanderen. Daarom moeten we blijven werken om de IJzerwake verder uit te bouwen. We moeten de kwaliteit even hoog houden en waar mogelijk verbeteren. Zo lang het moet op onze eigen weide in Steenstrate, maar met in ons achterhoofd steeds de bedoeling om terug te keren naar onze toren in Diksmuide.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief