LINKEBEEK Volgende gemeenteraad staat in teken van voorbije verkiezingen

LINKEBEEK Volgende gemeenteraad staat in teken van voorbije verkiezingen

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 In Linkebeek vond er al een gemeenteraad plaats de eerste dag van de maand februari , de eerst volgende is gepland de laatste dag van de maand, of 29 februari om 20u.

En zoals kon voorzien worden staat deze, op enkele punten na, volledig in het teken van de voorbije verkiezingen: Kennisneming van de geldigverklaring van de jongste buitengewone gemeenteraadsverkiezingen en van de rechtstreekse verkiezing van de schepenen. Onderzoek van de geloofsbrieven van de verkozen gemeenteraadsleden, installatie gemeenteraadsleden en eedaflegging.

Uiteraard moet er ook een voorzitter van de gemeenteraad(momenteel Damien Thièry) verkozen worden, wordt er een mededeling gedaan van de verkiezing van de schepenen en leggen zij hun eed af. De gemeenteraad zal ook de voordrachtsakte van een kandidaat-burgemeester moeten bevestigen en een aangewezen burgemeester aanstellen.

Tenslotte worden de leden van de politieraad verkozen, wordt de verplichte commissie samengesteld die waakt over de afstemming van het gemeentelijk beleid van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en verzelfstandigde agentschappen van de gemeente. Als laatste punt van de openbare zitting wordt dan gestemd over het P.V. van de zitting van 1 februari.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief