LINKEBEEK Yves Ghequiere wordt dan toch geen burgemeester van Linkebeek

C21

LINKEBEEK Yves Ghequiere wordt dan toch geen burgemeester van Linkebeek

Editiepajot_bart_devill___yves_ghequiere
foto Bart Devillé
 

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans zal Yves Ghequiere, die was voorgedragen-ook met steun van de Vlaamse oppositie Prolink- als kandidaat-burgemeester van Linkebeek, niet benoemen. Nadat de Raad van State herhaaldelijk de niet-benoeming van Damien Thiéry had bevestigd, werd Yves Ghequiere voorgedragen als kandidaat-burgemeester. Ook Ghequiere weigert nu echter de (taal)wetgeving in Linkebeek toe te passen. Hierdoor zal ook hij niet worden benoemd door minister Homans.

Na een incident op de gemeenteraad van 6 maart, gaf minister Homans de opdracht aan de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant om Ghequiere uit te nodigen voor een gesprek. De bedoeling van dit gesprek was na te gaan of Ghequiere bereid is de (taal)wetgeving toe te passen. Op 6 maart zat Ghequiere de gemeenteraad van Linkebeek voor. Bij een agendapunt werd er door drie raadsleden Frans gesproken. Hoewel het gebruik van het Nederlands door gemeenteraadsleden verplicht is, trad Ghequiere als voorzitter van de raad niet op. Tijdens een gesprek met de provinciegouverneur gaf Ghequiere aan geen graten te zien in het gebruik van het Frans tijdens de gemeenteraad.
 

Afgelopen maandag werd er bovendien opnieuw Frans gesproken tijdens de gemeenteraad van Linkebeek. Ditmaal werd de raad voorgezeten door Damien Thiéry. “Na de herhaalde arresten van de Raad van State, die de niet-benoeming van Damien Thiéry telkens bevestigden, had ik de hoop dat met de voordracht van Yves Ghequiere de weg van de pacificatie was ingeslagen. Het tegendeel blijkt nu echter het geval te zijn. Men blijft zeer bewust provoceren en de taalwetgeving overtreden.”

De niet-benoeming van Yves Ghequiere heeft tot gevolg dat Eric De Bruycker als ontslagnemend burgemeester verder in functie blijft

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 03 apr 2024
Hugo Deville | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 feb 2024

archief