REGIO - Geen enthousiasme voor Hondenzones in parken BEERSEL / LINKEBEEK / DROGENBOS

C21

REGIO - Geen enthousiasme voor Hondenzones in parken BEERSEL / LINKEBEEK / DROGENBOS

Adaptive-image_480-300-255_720-406-304_size_9599

 

Geen enthousiasme voor Hondenzones in parken BEERSEL / LINKEBEEK / DROGENBOS -

De twee hondenlosloopzones die Natuur en Bos in de parken Schaveys en Frankveld wil aanleggen, vinden sommige hondenbezitters geen goede zaak. Die willen niet “dat de vrijheid van hun viervoeter wordt ingeperkt”.

Er loopt momenteel een openbaar onderzoek over de herinrichting van het Schaveyspark, 55 hectare groot, op het grondgebied van Linkebeek en Beersel en het Frankveldpark op de grens van Beersel en Drogenbos. Bij de opmaak van het plan bleek onder andere dat niet alle bezoekers van de parken de loslopende honden appreciëren. Daarom bedacht Natuur en Bos "een hondenlosloopzone" in beide parken. Voor het park Schaveys bijna 6 hectare, wat meteen de grootste hondenzone in Vlaanderen zou zijn. Voor Frankveld is een zone van bijna 2 hectare uitgetekend. Toch rijst er protest tegen beide losloopzones. Een honderdtal hondenbaasjes groepeerde zich via Facebook en uitte zijn ongenoegen bij Natuur en Bos.

Zij hopen op een compromis, bijvoorbeeld in de vorm van wandeluren waarop onze honden wel mogen loslopen over het volledige parkterrein.

Bij Natuur en Bos luidt het dat verschillende gebruikers van de parken zich niet op hun gemak voelen door de loslopende honden en dat ze daardoor niet meer komen. Ook sommige hondeneigenaars hebben dat niet zo graag. In feite moeten alle honden aan de leiband, maar die regel wordt al sinds jaar en dag door de hondeneigenaars volledig  genegeerd. De beheersplannen van beide parken gaan overigens over meer dan alleen de aanleg hondenzones. Zo voorzien ze voor het park Schaveys in maatregelen tegen wateroverlast. Beersel heeft al een positief advies uitgebracht.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief