BEVER - Burcht in een nieuw kleedje

C21

BEVER - Burcht in een nieuw kleedje

Gdg_bever_burchtdsc01875__28_
 
Gdg_bever_burchtdsc01875__1_
Gdg_bever_burchtdsc01875__30_
Gdg_bever_burchtdsc01875__18_
 
Gdg_bever_burchtdsc01875
 

Vrijdagavond werd de vernieuwde Burchtstraat, die het centrum van Bever verbindt met het gehucht Akrenbos  officieel in gebruik genomen. Na het verkennend infietsen met de fietsclub Klimax mocht burgemeester Luc Deneyer het openingslint doorknippen in het bijzijn van vertegenwoordigers van de verschillende diensten en aannemers die bij het project betrokken waren.

Onder de impuls van schepen van Openbare Werken Dirk Willem koos het gemeentebestuur voor het 1,5 km lange traject voor een éénmalige totale aanpak. Aanleiding waren de geplande werken van Aquafin voor de bouw van een pompstation dat het afvalwater via een persleiding over de heuvels naar de collector in het centrum zou stuwen om zo uiteindelijk in het wateringszuiveringsstation in Galmaarden te belanden. Bever is overigens één van de gemeentelijke pioniers voor het aanleggen van een gescheiden afwateringssysteem van afval- en hemelwater. Reeds begin de negentiger jaren werden de eerste stappen in die zin ondernomen.
 
Tegelijk met de Aquafin-werken werden op het traject dan ook het aardgasnet uitgebreid en de electriciteitsleidingen ondergronds gelegd. Ook de gelijkgrondse bermen kregen een opknapbeurt. In totaal waren voor het project 177 werkdagen voorzien. Er deden zich geen noemenswaardige problemen voor en de samenwerking tussen de verschillende diensten en aannemers verliep dan ook heel vlot. Goed één jaar na de start van de werkzaamheden is de klus dan ook geklaard en ligt de Burcht er als fonkelnieuw bij.

Caroline Jonkers, Massimo Orrico en Jan De Witte voor Aquafin, Fernand Van Eycken voor het studiebureau GVE, Bob Dierick en Kristof Vandendriessche voor de aannemer Heymans, Geert Cosyns en Jan Souffriau voor Eandis en Selami Top en Salih Demirrei voor onderaannemer Hardo mochten dan ook samen met het gemeentebestuur en de talrijke buurtbewoners het glas heffen op de goede afloop van het succesrijk project.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief