BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert

BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert

Graad_en_warme_willian_bever___2_
BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert - © Deschuyffeleer
 
20191010_133926
BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert - © Deschuyffeleer
 
Graad_en_warme_willian_bever___3_
BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert - © Deschuyffeleer
 

Ook Bever is één van de 200 Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten die bij de start van de nieuwe legislatuur kiezen deel te nemen aan ‘Gezonde Gemeente’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Via een adviesraad voor gezondheid wil de gemeente zich daarbij nu ook inzetten mee een volwaardig lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. Schepen voor gezondheid Cindy Durieux had daartoe een eerste afspraak met de kandidaten die zich willen engageren in deze nieuwe raad. Bij de kennismaking werd zij bijgestaan door Nathalie Verhelle, medewerker Logo Zenneland. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een tipje van de sluier over Warme William op de bank aan het gemeentehuis te lichten.

Gezonde gemeente
Een 'Gezonde Gemeente' streeft ernaar om een omgeving te creëren die iedere inwoner, bezoeker en werknemer optimaal stimuleert om gezond te leven. Een gezonde woon-, speel-, werk- en zorgomgeving derhalve, waarin gezondheidsverschillen vrijwel onbestaande zijn. 'Gezonde Gemeente' wil alleszins meer dan sensibiliseren. Het wil een houvast uitbouwen voor een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid.
Uit de welkom van schepen Cindy Durieux bleek duidelijk dat ook Bever zich volop wil inzetten voor een optimale gezondheid van zijn inwoners. Omdat zo’n inzet veel meer betekent dan het rondsturen van een paar flyers en wat losse flodders borrelde zo, na rijp beraad, de idee op een adviesraad voor gezondheid in het leven te roepen. Op haar uitnodiging voor kandidaten werd tot op heden door zes inwoners een positief gevolg gegeven. Dit zijn Karin De Bosscher, Marco Reuman, Stephanie Stevens, Mariska Van de Lande, Marie-Elise Vanderkelen en dr. André Van Tichelen.
Om haar bij het opzet te ruggensteunen deed de schepen ook een beroep op Logo Zenneland. Van Nathalie Verhelle mochten de kandidaten dan vernemen hoe Logo Zenneland de raad als coach kan van dienst zijn en zo de leden de nodige zuurstof en meedenkoefeningen kan aanreiken om voluit te kunnen gaan voor een efficiënt, effectief en meetbaar gezondheidsbeleid.
De huidige zes kandidaten zijn stuk voor stuk inwoners die de Beverse bevolking iets bijzonders kunnen bijbrengen. Daarbij stellen zij hun engagement, hun kunnen, hun kennis, hun ervaring en hun expertise ter beschikking die een afdoend overleg moeten waarborgen om de gewenste doelstellingen inzake gezondheidszorg te bepalen en om resultaten te behalen. De eigenlijke installatievergadering van de nieuwe raad is gepland op woensdag 6 november. Bijkomende kandidaten kunnen zich nog steeds aanmelden bij schepen Cindy Durieux.
Een luisterend oor
Van de bijeenkomst werd ook gebruik gemaakt om Warme William voor te stellen. Sinds enkele dagen is die gezeten op de bank aan het gemeentehuis. Warme William is niemand minder dan een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt én graag een luisterend oor aanbiedt. Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel en dan is het toch wel fijn dat daarbij dan een Warme William voor je klaar staat, wil daarmee gezegd worden.
Warme William is gezeten op zijn bank waarop te lezen staat: “Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert”. Hij is zo de verpersoonlijking van iemand die écht luistert, iemand die je niet in de kou laat staan. Iedereen kan een Warme William zijn of worden. Met de campagne wil Fonds GavoorGeluk zoveel mogelijk Vlamingen aanzetten om zelf Warme William te worden. De campagne Warme William zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief