Ook NINOVE doet mee aan De Slimste Gemeente

C21

Ook NINOVE doet mee aan De Slimste Gemeente

Editiepajot_ninove_de_slimste_stad_ingezonden_foto
Frederik De Coster en Evelien De Vleminck (ingezonden foto's)
 
Editiepajot_ninove_de_slimste_stad_ingezonden_foto__1_
ingezonden foto
 

Frederik De Coster en Evelien De Vleminck gaan de stad Ninove vertegenwoordigen in de tv-quiz De Slimste Gemeente in het voorjaar van 2014.

De stad Ninove is de oudste, de stoutste en de wijste. Als we tenminste Antonius Sanderus, 370 jaar geleden, mogen geloven. De oudste, omdat de naam 'Ninove' sterk lijkt op die van de Bijbelse stad 'Ninive'. De stoutste, in de betekenis van stoutmoedigste of dapperste, omdat onze voorouders de gewoonte hadden de stadspoorten open te laten, "mits zy den Vyand met open poorten verwacht". De wijste, omdat de stad geen eigen stadsnar had en dus wijzer was dan andere steden. Daar hopen we volgend voorjaar de titel 'de slimste' aan toe te voegen.
Televisiezender Vier (Woestijnvis) gaat na Nieuwjaar op zoek naar de opvolger van Aarschot als De Slimste Gemeente van Vlaanderen. Elke stad en gemeente werd uitgenodigd om een quizploeg van twee spelers (een man en een vrouw) af te vaardigen. Vorig jaar waagden we onze kans met Steven Sonck en Anne-Marie De Jonge. Het duo, geselecteerd in samenwerking met de Werkgroep Quiz, weerde zich als een duivel in een wijwatervat maar kwam net dat tikje geluk te kort om de preselectie te overleven. Dit jaar proberen we het op een andere manier en organiseert de Werkgroep Quiz een preselectiequiz voor koppels. Doe mee en word Het Slimste Koppel van Ninove!
Als Het Slimste Koppel van Ninove de selectie haalt, zal burgemeester Michel Casteur hen vervoegen voor de opnames van de tv-quiz begin 2014.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2013
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief