Borstjes tegen borstkanker in MEERBEKE

C21

Borstjes tegen borstkanker in MEERBEKE

Editiepajot_ninove_bakker_bakt_borstjes_tegen_borstkanker_foto_jacky_delcour
Foto © Jacky Delcour
 

Bakker Jan Andries uit Meerbeke (Ninove) heeft zich laten inspireren door de Ninoofse campagne rond de preventie van borstkanker en lanceert borstengebakjes.

De campagne in Ninove loopt op volle toeren. Elke twee jaar wil de stad zoveel mogelijk vrouwen tussen 50 en 69 jaar er toe aan zetten om zich te laten screenen naar borstkanker. De Ninoofse sociale dienst wil zoveel mogelijk vrouwen bereiken met de campagne en schakelt daarvoor zelfs de hulp in van de Ninoofse bakkers. Een tijdje geleden lanceerde de dienst een oproep naar de bakkers om een gebakje te ontwerpen dat past in de campagne.
De respons bleef echter uit want het gros van de bakkers ging de uitdaging niet aan. Niet zo bij de bekende bakker Jan Andries. De Meerbekenaar ging aan de slag en ontwierp een heus borstengebakje. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen er hun tanden in zetten en genieten van de zoete lekkernij. ‘We zijn fier op onze borstentaartjes’, zegt Karolien Andries. ‘Toen de mensen van de sociale dienst ons vroegen of we een gebakje wilden ontwerpen voor de campagne, hebben we niet getwijfeld.’ De slogan ‘Ninove houdt van borsten’ kreeg alvast een prominente plaats op de taartjes.
Het taartje is elke dag te verkrijgen bij patisserie Andries in de Gemeentehuisstraat in Meerbeke, en dat zeker en vast tot februari.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief