Gewijzigde verkeerssituatie legt NINOVE lam

C21

Gewijzigde verkeerssituatie legt NINOVE lam

Kurt_van_den_driessche_2014_p200
N-VA mobiliteitsspecialist Kurt Van Den Driessche (ep)

Een uur om van het centrum van Ninove naar de rand van de stad te rijden: een onvoorstelbare gedachte, tot vorige vrijdag. De Ninoofse binnenstad stond compleet geblokkeerd, heel Ninove stond bumper aan bumper. Dat had niemand verwacht en dus zouden er bijkomende maatregelen worden getroffen. Maandag was de situatie inderdaad al heel anders. Of dit te maken had met de beloofde bijkomende maatregelen of het feit dat veel mensen een andere route hadden gekozen, is minder duidelijk.

N-VA mobiliteitsspecialist Kurt Van Den Driessche: "Ondanks de bijsturing stel ik vast dat de signalisatie en de flankerende maatregelen ontoereikend blijven. Zo zag ik dinsdag hoe een vrachtwagen komende van Brakel, ter hoogte van Den Dollar probeerde links af te slaan richting Aalst. Volgens de gewijzigde verkeerssituatie mag dit niet meer, maar het werd wel geprobeerd. Eén zo een misverstand op een slecht moment van de dag kan de hele ring weer platleggen.”
Volgens Kurt Van Den Driessche worden daarom best bijkomende scheidingen geplaatst tussen de twee rijrichtingen die duidelijk de te volgen weg aangeven en aangevuld met een keerpunt voor de klanten van de handelszaken die hierdoor moeilijker bereikbaar zouden worden. “Zo kunnen we de doorstroming optimaliseren en blijven de handelszaken toch op een veilige manier bereikbaar. Als schepen Van De Winkel de oplossingen niet vindt, maak ik hem de mijne graag over”, aldus Kurt Van Den Driessche, “maar wat ik dinsdag heb gezien moet fysiek onmogelijk worden gemaakt.”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2013
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief